Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Må gå sakte for å koordinere stegene mine

Spørsmål

Jeg fikk en gang en plutselig innsettende hodepine på venstre fremside av hode. Det var veldig ubehagelig, men gikk over etter 10-15 min tror jeg. Jeg fikk det da jeg lå og fikk massasje. Etterpå så var jeg veldig svimmel og hadde litt vansker med å gå, men det gikk over. I senere tid, kanskje noen uker etter dette så har jeg fått vansker med ubalanse/ustøhet. Jeg har en litt gyngende følelse og føler at jeg må gå sakte for å klare å kordinere stegene mine riktig. Jeg klarer ikke å gå på rett linje fot til fot eller å stå på et ben med øyne lukket. Jeg kan også få en følelse av å bli dratt nedover mot bakken eller fremover. Jeg kan også ha en følelse av å bli trykket nedover mot bakken som kan kjennes litt i rygg/bryst også ellers fra skuldre/hode. Kanskje litt som når man er på rollercoaster og får en drag/trykkfølelse i fbm bevegelsene. Litt sløv i hodet, glemsom og mindre oppmerksom enn vanlig for meg. Jeg er kanskje litt bekymret for at det kan ha vært noe slag på et eller annet tidspunkt her og at jeg nå har ettervirkninger. Jeg har noen risikofaktorer for blodpropp; blitt operert for 2 måneder siden, hatt en del sengeleie etter det, nylig startet opp p-piller (microgynon), brukt Relpax og har hatt migrene med aura en gang iflg nevrolog (fikk hvitt tunnelsyn som ble innskrenket og så større igjen to-tre ganger). Ellers så forsøker jeg å drikke mer og å trappe ned på noen av medisinene jeg har begynt på i det siste siden de i utgangspunktet ikke er nødvendige. Den ene (Remeron) har heller ikke hatt ønsket virkning (mot ensidig hodepine). Jeg hadde hatt et litt overforbruk av laksantia, men det har blitt sjekket for elektrolyttforstyrrelse i blod som ikke viste noe spesielt slik jeg vet. Jeg skal også trappe ned på den. Er det noe hensikt i å få tatt bildeundersøkelse mtp slag nå, evt.slag i lillehjernen? Kan de se det flere uker i etterkant evt.? Kan det være vestibularisnevritt? (En person sa at hun syntes det kanskje lignet litt).

Kvinne 29
Svar

 Hei,

Takk for ditt brev. Dette hørtes plagsomt ut! Noen ganger kan man få en plutselig innsettende hodepine, ikke ved hjerneinfarkt. Det kan utløses av stramme muskler, f. eks. hvis man får massasje i muskler. Det kan da være vanlig med svimmelhet. Andre ganger tenker vi noen spesielle problemer fra blodårene i hodet, som ved blødning, og da er det tale om en meget akutt og sterk hodepine, såkalte "warning leaks". Da er det viktig å ta kontakt med medisinsk nødnummer og vurdere videre undersøkelser. 


Du har i senere tid fått vansker med ubalanse, en gyngende følelse, sløv i hodet, glemsom og er mindre oppmerksom. I slikt tilfelle bør jo en lege undersøke deg, og spesielt se på hvordan disse nervefunksjoner fungerer hos deg. Synes ikke det ligner umiddelbart på hjerneslag i lillehjerne, men en del av symptomene passer. Da er det tale om nokså alvorlige plager og alle blir innlagt. Det kan være aktuelt med å få tatt bildeundersøkelse, men vil avhenge av hva vi finner ved klinisk undersøkelse. Det er nok mer aktuelt med ev. en vestibularisnevritt i din alder og som en ønh-lege kan finne ut av. Fysioterapeut kan da hjelpe deg videre. Jeg håper at dette var avklarende. Mitt råd er at legen din gjør en nevrologisk vurdering av deg. Lykke til!