kortvarig synsforstyrrelse

Spørsmål

Hei, igår hadde jeg en slags forstyrrelse på øyet, mens jeg var på jobb. Det var som om jeg så igjennom en "krystall" på det venstre øyet, og det dirret liksom. Jeg dro til optikeren ved siden av, og han konstanterte at det ikke var noe galt med øyet mitt. Det hele varte i ca 10 minutter, og har ikke skjedd noe etter det. Jeg fikk ingen andre symptomer på noe, annet enn at jeg ble redd. Denne forstyrrelsen fortsatte når jeg lukket øye, jeg fikk ikke nedsatt syn. Den siste uken har jeg sovet litt mindre enn vanlig, og kan være litt stresset til tider. Har lest om allverdens symptomer og frykter hjerneslag,drypp, migrene og allverdens ulumskheter. Fikk ikke legetime før om en mnd, og nå er jeg bare redd. Lurer på om dette er vanlig, hva det kan skyldes, og om det er noen grunn til bekymring? Jeg lider ikke av noen sykdommer, røyker ikke, litt overvektig og går på p-piller. Håper du kan svare meg på dette!

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære 21-årige kvinne,

Jeg forstår din engstelse, men ut fra de opplysningene jeg har kan du ta det med ro.
Episoden er av for kort varighet til å vær et hjerneslag, hvilket også er svært sjeldent i din alder. ”Drypp” er også meget lite sannsynlig i dette tilfellet.
Derimot kan jeg ikke helt utelukke at det du har hatt er et Aura anfall. Aura er ikke farlig! Aura oppstår som en del av tilstanden Migrene med Aura, og det kan forekomme at Aura oppstår uten etterfølgende hodepine. Er det noen i din familie som lider av migrene?
Du beskriver at du har sovet lite og er stresset. Hos en migrenepasient kan anfall utløses av både søvnmangel og stress.
Du beskriver en dirring på det ene øyet, hvilket ofte oppleves ved såkalt ”leamus” som isolert sett er helt ufarlig.

Dersom det skulle vise seg at du har Migrene med Aura, kan du med hell gå over til østrogenfrie p-piller (eks. Cerazette). Snakk i så fall med legen din om dette når diagnosen er stillet.

Mitt råd til deg er: dersom disse symptomene gjentar seg flere ganger i perioden frem til du har fått time hos legen din, kan du ringe ham pånytt, alternativt ta kontakt med legevakt.
Du bør samtidig sørge for å få dekket ditt søvnbehov. Kanskje noen av alle de deilige fridagene i mai kan hjelpe deg til å få ned stressnivået?

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn