Hodesmerter og hjerneinfarkt

Spørsmål

min bror kom på sykehus med voldsomme hodesmerter og kraftig redusert syn.
det ble sagt at han hadde ett hjerneinfarkt. kan dette stemme? han hadde forferdelige hodesmerter, og med en gang dette hendte, så han ingenting. etterhvert kom synet tilbake som dobbeltsyn, for så å bli normalt igjen.
ble sendt hjem etter to dager med medisiner som skal utvide årene.det jeg ble bekymret for er at i en artikkel om hjerneslag e.t.c står det at ved hjernehinneblødning er symptomet hodepine, ikke ved infarkt. er det slik ,er da åreutvidende medisin riktig å bruke?

Kvinne, 45 år

Svar

Hei!

Man kan nok godt få hodepine også ved et hjerneinfarkt, selv om kraftig hodepine skal få legen til å tenke på blødning slik du nevner.

Uansett er dette en diagnose som ikke stilles av nevrologen men av røntgenlegen etter at det er gjort en CT-undersøkelse av hodet. Det er såpass store forskjeller på utseendet av hjerneinfarkt og hjerneblødning at jeg tviler på at mannen din har fått feil diagnose.

Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med åreutvidende medisin, det vanlige er å gi blodfortynnende medisiner etter et slikt infarkt.

Hvis du er eller broren din er i tvil om dette skal dere selvsagt ta det opp med fastlegen istedetfor å bekymre dere for om noe er gjort feil.