Har jeg revma sykdom?

Spørsmål

Ønsker svar på dette: Moderat/betydelig redusert perfusjon i venstre temporal og occipitallapp. Moderat redusert perfusjon i alle avsnitt av begge hemisfærer. Funn forenlig med vasculært mønster. Scintigrafi med 99Tc-HMPAO.
Nevrografi/Emg Orienterende EMG-undersøkelse av venstre underekstremitet viste lette og uspesifikke nevrogene forandringer av eldre dato (tidligere gjennomgått lumbal nevropati?) Ved klinisk undersøkelse var det sensoriske funn som gir mistanke om ev. Begynnende klinisk sensorisk polynevropati.
Jeg har hatt positiv ANA og antiDNA i mange år men jeg får ingen diagnose fordi blodprøvene er så fine. C1q er også lett forhøyet. Nevrologen ville gi meg B12, Tiamin, Triobe og jeg reagerer med allergi. Jeg har ingen mangel på vit/min på blodprøver.Særlig høyre hånd hovner opp, (mest pekefinger)og blir rød. Har slitt med elveblest fra jeg var ung og reagerer på medisiner, stress mm..,jeg får kløe, tung pust, hodepine. Ikke så mye vabler mer men utslett i sola et par ganger. Sår i munnen også. Særlig stress trigger symptomene. Veldig sliten. Muskelrykninger, sitringer og prikking i bena og får hjertebank etter mat, uro i kroppen.Stiv i høyre ben, muskelsmerter. Blir svimmel av å stå lenge. Mister mye hår. Ustø gange. Tåkesyn og ruskfølelse, særlig høyre øye som blir rødt. Akutt svakhet høyre side for 3 år siden, innlagt men ikke hj.slag. Sparsom gliose occipitalt og periventrikulært. Fikk voldsom reaksjon på Orfiril som ble seponert raskt. Kramper og frostanfall mm..Tåler nesten ikke medisiner, får kløe og utslett. Blir dårlig i varmt vær. Trodde jeg hadde MS men det er avkreftet. Det har vært snakk om Sle i flere år men får ingen diagnose og jeg blir verre og verre. Var hos revmatolog hos Aleris sist. Spurte om det kunne være Cns Lupus men den progredierte sa han men føler det er det som skjer. Jeg blir snart desperat, jeg er veldig utmattet, dårlig hukommelse i 30år og jeg blir redd av vaskulære endringer. Gi meg et råd hva jeg skal si eller gjøre! Takk

Svar

Hei,
Takk for din henvendelse. For å komme til bunns i dette bør du utredes tverrfaglig nevrologisk/revmatologisk. Det kan godt være at de revmatiske tester er uspesifikke, men en revmatolog bør konkludere dette. Her er det flere positive funn med edusert blod gjennomstrømning i hjernen og man må kartlegge blodårer for å se om det er forsnevringer. Det er tegn på polynevropati, da bør du i hvert fall ta vitamin b tilskudd. Det hjelper for støtteceller rundt nervene, men hvis prøvene er fine er ikke det helt nødvendig. Dette er mer revmatiske symptomer: høyre hånd hovner opp, elveblest, kløe, sår i munnen osv., og som sagt bør revmatolog se på dette. Tåkesyn osv. kan forklares av redusert blodgjennomstrøm, obs, gjennomgått små hjerneslag. Så jeg ville foreslått mer utredning og utredning av sykehusrevmatolog. Vi må da kunne komme til bunns i dette. Lykke til!