Er det farlig med langvarig akutt hodepine?

Spørsmål

Hei,

i dag er andre dagen med hodepine som har vært kontinuerlig siden jeg sto opp i går morges. Nå, sent på kvelden, er hodepinen fortsatt stabil på samme nivå som i går kveld, og jeg er redd for at dette skal fortsette. Det kjennes som at det trykker mest på sidene og på midten av hodet, spesielt når jeg skal gjøre noe, som å gå fra stua til kjøkkenet eller bøye meg for å plukke opp noe. Hodepinen er verst om morgenen. I tillegg har jeg vært litt kvalm i tillegg til å være stiv i nakken og litt vondt i ryggen, dette også på disse to dagene.

Jeg har nettopp startet i ny jobb i en bar, og i de siste dagene har det vært veldig mye å gjøre, så jeg lurer på om kanskje det har noe med dette å gjøre ettersom jeg har vært ganske stresset. Jeg har også lest på internett at hodepine flere dager på rad kan komme av graviditet, og ettersom jeg har en samboer er ikke dette umulig (selv om vi alltid bruker kondom). Jeg har også lest om hjerneslag og hjerneblødning og alt i den retningen, og er ganske redd for det også. Bør jeg gå til lege eller vente å se om det går over? Jeg jobber ganske mye, og er redd for at det forverrer situasjonen. Jeg sitter også mye med datamaskinen min når jeg er hjemme, kan det også være forverrende?

Forøvrig drikker jeg mye vann og tar paracet to ganger om dagen. Synes riktig nok ikke det hjelper noe.

Både min mor og en av mine eldre søstre har begge vært plaget av migrene, men når de har det synes jeg det virker verre enn det jeg er plaget med. Søsteren kaster opp og blir dårlig når migrenen slår skikkelig til, og selv om jeg opplever litt kvalme har jeg ikke kastet opp.

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, takk for ditt brev.

Det er mange ulike hodepinetyper, det vanligste er migrene og spenningshodepine. Det er mange ulike utløsende faktorer, blant annet stress.

Jeg kan dessverre ikke utfra din sykehistore på nettet bekrefte en diagnose. Migrene er arvelig. Dette er ofte en pulserende hodepine lokalisert til en hodehalvdel, ofte invalidiserende og man tåler ofte ikke lyder eller lys og søker mørke rom.

Du opplyser om muligens oppvåkning med hodepine, stivhet i nakken, dårlig effekt av smertestillende (de vanligste regimer er Paracet 1 g hver 6. time eller Parcet 500 mg hver 6. time kombinert med Ibux 600 mg hver 8. time) og nokså langvarig sykehistorie og jeg syns jeg at du bør undersøkes av lege. Jeg synes at 2 g Paracet per døgn er for lite til å kunne virke skikkelig smertestillende.

Vi vil helst utelukke sykdom fra hjernen som årsak til dette, herunder er viktigst å luke ut infeksjon eller karsykdom. Legen tester deg nevrologisk og tar infeksjonsprøver og danner seg et bilde av din kliniske funksjon.

Jeg nevner dette bare for å være på en sikker side, og fordi jeg ikke kan se deg. Dette bør ikke lede til ytterligere bekymring.

Dette er ikke typisk symptom på begynnende graviditet, det er manglende menstruasjon, tyngdefornemmelse i magen og kvalme som er det.

Jeg foreslår at du oppsøker legevakten og får dette undersøkt.
Vi ser ofte at hodepinne forsvinner etter noen dager. I de fleste tilfellene representerer det ikke noe farlig for kroppen.

Jeg håper at dette var avklarende.
Lykke til til deg!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-