Carotisstenose

Spørsmål

Ble innlagt på sykehus en uke ifordi jeg fikk gjentatte episoder med litt nummenhet i høyre hånd og i høyre side på leppene. Etter TAC av hodet sa det hadde vært et lite hjerneslag. De tok røntgen av lungene og elektro av hjertet. Og ultralyd av halspulsårene. Neste dag MR av hodet. Etter MR sier de at disse fornemmelsene er pga isnevring i nakkepulsåren. Hadde for 2 år siden noe lignende på venstre side. Jeg går på blodfortynnende pga blodsykdommen ET, for mange blodplater i tillegg til Xagrid. Etter innleggelsen i november iår har de satt meg på sterkere blodfortynnende , Adiro 300, kolestroltabletter og salt og fettfattig kost. Bruker også blodtryggsmedisiner. Styrke avhenger av trykkket som er vanskelig å regulere pga cellegiften Xagrid (Analegride). Disse fornemmelsene stoppet i 3 uker og har nå startet av og til igjen. Varer kun 1 - 2 minutter. Kjennes mest som maur i hånd og leppe. Dette gjør meg litt urolig. Også i tvil om jeg kan trimme så jeg blir andpusten. Har vært så mye hos lege så orker ikke ta kontakt igjen. Har time til nevrolog i januar. Bor i utlandet

Kvinne 60
Svar

Hei,

i mange tilfeller kommer vi i mål med medisiner men hvis forsnevring er 70% må den vurderes for operasjon. Ellers er det medisiner og følge med. Det er god prognose! Lykke til!