Må legge meg etter jobb, veldig sliten

Spørsmål

BAKGRUNN: Båtulykke i 2010. Havnet bevisstløs i sjøen. Slo hodet og lå bevisstløs i sjøen i ca 30-60 sekunder, ble reddet opp og kjørt til legevakt. Var forvirret, men ingen behandling og ble utskrevet Fastlege er ikke kjent med ulykken. I 2013/14 fikk jeg så kraftig akutte hodesmerter at jeg oppsøkte lege. Fikk hastetime på MR. Ble kalt inn på ny hastetime for MR med kontrast dagen etter. De fant en endring i thalamus. Legen nevnte Virchov Robin rom, men også karnøste i hjernen. Etter flere anfallsperioder fikk jeg påvist clusterhodepine hos nevrolog og jeg fikk resept på injeksjoner. Har fungert bra. Har ikke hatt flere anfallsperioder siste 1,5 år. PROBLEMSTILLING: I flere år vært konstant "trøtt/fjern", konsentrasjonsvansker, blir veldig sliten av bråkete omgivelser. Jobb med mye stress og åpent landskap, er tidvis så mentalt ferdig etter jobb at jeg strengt tatt ikke burde kjørt hjem. Jeg går stort sett og legger meg nedpå etter jobb og sover 30 min. “Henger ikke med", det er alltid som man nettopp har våknet. Kontant øresus. Søvnproblemer, slutter jevnlig å puste flere ganger rett før jeg sovner. Konsentrasjon og kognitiv evne er svekket. Tåler mindre alkohol, skal lite til før jeg glemmer ting fra kvelden. Første gang jeg merket problemene var 2012, ved opplæring for nåværende jobb. Det var tungt å følge med og jeg følte meg dum. Jeg har ikke gått noe videre til legen med dette i frykt for å virke sytete og hypokonder. Har på den annen side gått til legen for trøtthet, og skal i februar på søvnsenter. Tankene går jo mot hjerneskade som følge av båtulykken, men det virker litt ekstremt.. Jeg håper at de vil finne ut noe på søvnsenteret, men jeg har begynt å tvile og jeg er sliten og fortvilet. Jeg håper du kan avklare om det er VR rom, karnøste eller om det kan være noe annet (blødning eller annet) pga ulykken. Føler ikke at jeg kan gå til legen og "mistenke hjerneskade”

Mann 36

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Symptomer vil ofte oppstå etter selve hodeskaden, og det ser vi hyppig. Dvs. i dagene, ukene og kanksje 2 år etter skaden at man kan føle såkalt postcommotio syndrom. Slike "mellomrom" regnes ikke som sykdom men innenfor normalvariasjon - hvis man er i tvil så gjentas bilder etter en viss tid. Bildelege pleier være tydelig på dette. Hvis du har hatt konstant "tretthet/fjernhet", konsentrasjonsvansker osv. fra 2010 (du skriver også 2012 men er litt usikker på hvilke problemer dette årstall gjelder), uansett, så kan man behandle dette tverrfaglig og fastlegen din kan henvise deg. Man kan ikke utfra dette peke mot en bestemt årsak (blødning, ulykke etc.). Det vil være viktig å få en samlet oversikt over de forskjellige kroppslige, emosjonelle og sosiale sidene ved situasjonen din. Det er flere som jobber i fellesskap, feks lege i fysikalsk medisin, nevrolog, fysioterapeut, sosionom, psykolog og noen ganger også idrettspedagog. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-