Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Klopidogrel og tretthet

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om det finnes tilsvarende medisin som kan brukes istedet for Clopidorgrel Aristo 75 MG .( forebygging mot blodtrykk.) Synes jeg har en del bivirkninger av den som svimmelhet, trøtthet og idet hele tatt uopplagt. Før tok jeg persantin og albyl e. Og mener jeg ikke var så uopplagt da. Ble av legen bedt om å slutte med dem, og heller da Clopidorgrel istedet.,

Mann 67
Svar

 Hei,

Dette er en blodfortynnende medisin som er veldig viktig. Vi bruker dette i forebygging av hjerteinfarkt og hjerneslag, ikke høyt blodtrykk. Det er en svært viktig medisin. Det er svært sjeldent at klopidogrel gir plager som tretthet og svimmelhet, men det er rapportert så det bør undersøkes nærmere ved prøver og undersøkelser. Det kan nemlig i mange situasjoner være vanskelig å skille denne type bivirkning fra symptom på underliggende sykdom fordi slike plager kan komme av mange andre årsaker i kroppen, f. eks. lav blodprosent. Jeg vil råde deg til å ta dette opp med den legen som foreskrev det fordi de har best oversikt om din risiko for fremtidige hendelser. De kan også se på om dette kan skyldes andre årsaker. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-