Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Spørsmål om legemidler

Spørsmål

Hei, Jeg har mynokone epilepsier, absencer , tonisk kloniske anfall (gjerne serie anfall) og en gang status epilepticus. Ettersom at jeg i tillegg har psykiatrisk diagnose PTSD med mye angst/panikkangst har nevrologisk og psykiatrisk landet på en og samme medisin - Rivotril (klonazepam) etter at orfiril lamictal ikke tåles.. rivotril tåles.. keppra og en jeg ikke husker navnet på kan jeg ikke få prøve ettersom at nevrologisk på Haukeland sykehus sier at Keppra og den jeg ikke husker navnet på har for mange psykiske bivirkninger til og skrive ut til pasienter som har gått i langtidsbehandling i psykiatri. Dermed står jeg fremdeles på rivotril etter 20 år - som virker fint antiepileptisk. Problemet er at den nerveberoligende effekten av rivotril har forsvunnet og i psykiatrien er også det meste prøvd ut. Men jeg ønsker henvisning fra min fastlege til spesialist i nevrologi og psykiatri for og finne ut : Hva med og skifte rivotril (klonazepam) ut med Frisium (klobazam) når rivotril nå kun gir antiepileptisk effekt. Vil Frisium (Klobazam) da gi antiepileptisk effekt OG nerveberoligende effekt??? Er disse to medisinene like nok og samtidig ulike nok til det? Når jeg hadde alt i en i rivotril fungerte jeg i godt i jobb - når rivotril nå kun virker antiepileptisk - er jeg blitt 100 % ufør. Jeg fungerte med andre ord 100% i jobb når rivotril virket både antiepileptisk og nerveberoligende. Ønsker og komme tilbake i jobb. Og om det går an og skifte ut Rivotril med Frisium og om det vil gi nerveberoligende effekt OG antiepileptisk effekt.. Kan man bytte tilbake til Rivotril etter og ha brukt Frisium lenge nok til at den mister nerveberoligende effekt? Det var så greit før og bare stå på 1 medisin som tok seg av både det nevrologiske og psykiatriske.. kan det være gunstig og bytte på disse to Antiepileptikumene? Prøver og unngå Xanor - dog den virket nerveberoligende - pga dens korte halveringstid som ikke er gunstig for epilepsi.

Mann 41
Svar

Hei,

Du har en komplisert epilepsi og det er dessverre ikke så enkelt å gi medikamentelle råd om det via Internett eller via en slik rådgivningstjeneste som Lommelegen er. Du visste ikke dette, men du er inne på flere gode forslag. Det riktigste er at omstilling gjøres sammen med lege. Dette er heller ikke noe du skal ta stilling til, men lege som har lang erfaring med dette. Det er leit med bivirkninger så da prøver vi unngå det med egnet preparat. Jeg vil foreslå at du henvises til nevrolog og psykiater som kan samarbeid om dette. Du vil få den aller beste hjelpen på denne måten. 

Lykke til! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-