Sensitiv mot lys

Spørsmål

Hei! ønsker en mening fra en annen nevrolog. Jeg skriver derfor ikke om hvilke diagnose nevrologen sier det kan være. hun er dog usikker.
Her er EEG rapport (utdrag der jeg skriver av det som ikke inneholder personlige opplysninger)

Døgn EEg
Pasienten har vert plaget med øyeblunking begge øyner. startet etter jeninj. hos fastlege. hatt dette siden jan 16. variert varighet fra noen minutter til timer, symptomene fremheves av lys.hun merket litt til det under fotostimulering.

Registrering under våkenhet, døsighet og søvn stadium 1,2,og 3. Det ses alfa- aktivitet med frekvens Hz og med opp til 60 mikrovolt amplitude. Det ses et innslag av 4-7 Hz aktivitet bilateralt og sideskiftende. Epelepsiform sees ikke.

Konkluksjon: Patalogisk EEG med uspesifikk abdnormitet av lett grad bilateralt. intet epileptsiformt.

Ellers er jeg frisk og rask. kun hatt en rask samtale med neverolog, for så å bli henvist til EEG. har ikke vert borti lignende før jeg fikk jerninjeks. vet bivirkninger ikke henger igjenn fortsatt, men kan det ha trigget noe som har logget latent? jeg kan ikke se på data, tv, sollyss, blinkende lys uten å få kramper. stesolid har stoppet krampene. jeg vil beskrive det mer som kramper en blunking. fastlegen kalte det og kramper da han har vert vitne til det flere ganger. veldig plagsomt og leve med. bruker ingen medisin mot det pr dags dato. har vert gravid og ammet. medisinen min er bruk av solbriller 24 timer i døgnet.

Svar

Hei,
Takk for ditt brev. Registrering med EEG har ikke avdekket epileptisk aktivitet, men dunn av døsighetsforandringer. Jeg stiler meg meget tvilende at dette er har noe med en jern injeksjon å gjøre. Jeg vil heller ikke si at det "trigget noe". De vanligste legemidler som kan gi lystømfintlighetsplager er vanndrivende (furosemid), malariamedisin (quinin), og antibiotika (tetracyclin og doxycyclin). Symptomene er ikke helt typiske for epilepsi. Noen ganger er vi i tvil så vi gjentar EEG, for å bli mest mulig sikker. Du har en såkalt fotofobi så en øyelege må også undersøke deg. Vanligvis er plagene forbigående men underliggende øyesykdom må utelukkes. Lykke til!