Noen rare "anfall"

Spørsmål

Jeg er en dame på 55 år som har hatt noen rare "anfall" der jeg føler at jeg faller vekk. Det varer bare noen sekunder - så er det over. Vet ikke hva dette er. Var hos legen min og ble henvist til MR. Har fått igjen svar men forstår lite av det. Håper du kan oversette det.
Normale forhold i cerebellum, pondus og medulla obligatorisk. Hjernenervene i cerebellopontine vinkel og porus acuticus internus er upåfallende. Normale forhold i storhjernehemisfærene. Parasagittal cystisk lesjon ekstracerebralt like til venstre for sinus sagittalis superior dorsalt over frontallappen. Transversal diameter 11x17 mm. Et tynt septum ser ut til å dele lesjonen i to deler. Lett impresjon i overflaten av frontallappen. Usur i lamina interna av craniet. Arachnoidalcyste er mest sannsynlige differensialdiagnose. For sikkerhets skyld vil man anbefale supplerende bildeserier etter intravenøs kontrastinjeksjon for å utelukke annen etiologi. Hva betyr alt dette og er det en alvorlig diagnose? Er det fare for at en slik cyste vil vokse og skape problemer? Og i tilfelle hvilke komplikasjoner kan jeg få? Kan dette være noe jeg har hatt i årevis eller kan en slik cyste bare plutselig komme?
Håper du kan svare meg på dette.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Takk for din henvendelse. MR viste normale forhold i lillehjernen, og hjernenervene er upåfallende. Normale forhold i storhjernen. Det er funnet en cyste utenfor hjernevevet (cystisk lesjon) som presser litt fremre deler av hjernen (frontallappen). Man mistenker en arachnoidalcyste og mest sannsynlig er dette et såkalt tilfeldig funn og man skal ikke gjøre noe med det. Dette er ikke en alvorlig diagnose og kan ikke forklare dine plager. Jeg ville tatt supplerende MR med kontrast og sendt bildene til vurdering til nevrokirurg. Du bør også gjøre en EEG for å utelukke epilepsi (som kan forklare dine plager) samt hjerteutredning. Du har nok hatt en slik cyste over mange år, og det er oppdaget nå tilfeldig. Den vokser svært langsomt og mange ganger er det ingen vekt på kontrollbilder. Den gir ingen komplikasjoner. Du trenger ikke uroe deg for dette. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn