Epilepsi?

Spørsmål

Hei. Idag opplevde jeg det som jeg tror er epileptiske anfall for første gang i mitt liv. Hvert anfall varte i omtrent 5-10 sekunder, og inneholdt en samling av tidligere drømmer, drømmer som jeg har hatt for flere år siden. Under anfallene ble jeg kvalm, svimmel, omtåket og tror også at pulsen stoppet opp, uten å si det helt sikkert. Det kan sammenlignes litt med når du skal reise deg fort opp etter å ha sittet lenge i ro, bare at nå ble jeg ekstremt svett etter anfallet, og samtidig som anfallet inneholdt disse drømmene. Jeg hadde omtrent 5-6 slike anfall denne dagen, og alle disse kom innenfor et tidsrom på 2 timer. Da anfallene oppsto, så jeg på tv, og det var samtidig sterkt sollys inne i stueområdet hvor jeg satt, om det er av relevans for triggingen. Mulig at det jeg så på tv var relevant for en tidligere drøm, og dermed trigget et anfall.

Etterhvert som jeg ble "vandt" til anfallene, og kjente at et anfall banket på døren, prøvde jeg å tenke på noe som jeg trodde ikke var knyttet til selve drømmen som "blusset" opp, men det gjorde ting bare værre da det jeg tenkte på var relevant for en annen drøm som lå lagret og som førte til at anfallet sporet videre inn på denne drømmen. Dette høres kanskje rart ut, men det er sånn jeg husker det. Har søkt litt på nettet, og føler værtfall at epilepsi-typen "absens" passer best, men finner lite informasjon om drømme-aspektet/symptomet, men som sikkert bare er tilfeldig symptom knyttet til anfallet.

Når man søker på nettet blir man selvfølgelig litt shaky når svulst som en av mulige årsaker dukker opp, og når dette med å gjennomgå gamle drømmer under anfallet viste seg å være et noe sjeldent symptom. Jeg går ikke på noen medisiner, og har ikke hatt noen hodeskader i senere tid. Allmenn-tilstanden er forøvrig god. Er jeg inne på rett diagnose? Hva bør jeg gjøre videre? Skal jeg vente for å se om anfallene vedvarer med å kontakte fastlege?

Svar

Hei,
Vanskelig sove og være våken om hverandre.
Legen vil spørre om arv for epilepsi og om du bruker narkotiske stoffer, ev. legemidler. Jeg ville foretatt en klinisk undersøkelse og vurdert behov for EEG og bilder. Litt vanskelig si helt sikkert at dette er noe nevrologisk, i hvert fall ikke typisk for noe alvorlig, som svulst. Oppsøk legen og få det undersøkt, for å være sikker. Kan være reaksjoner fra kroppen bare. Det hender av og til, uten at man skal behøve bli veldig redd for mange alvorlige ting, men det kan være vanskelig kontrollere slike følelser og tanker. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-