Dystoni

Spørsmål

Viser til sykdommer jeg har.

Sykdommer: Jeg har mistanke om at jeg kan ha dystoni da hodet vender seg mot venstre. Går både til kiropraktor og massør. Behandling som ligger inne i deres base er veldig oppløftende. Hvilke medisiner kan dempe bevegelsene? Jeg skal nå til min primærlege, og blir vel sendt til utredning på sia. Jeg blir veldig sliten av dette, da jeg arb. mye og er mye i kundekontakt. Jeg ser frem til svaret fra dere. Jeg tror ikke jeg har brukt nervemedisiner. Har epilepsi, siste anfall i 1991. Brukte noe medisiner, men ikke mye. I 1994 hadde jeg en betennelse i underlivet og spiste mye paralgin forte. Ser frem til deres svar.

Kvinne, 52 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Dystoni er en samlebetegnelse på en rekke tilstander med ufrivillige bevegelser i muskler. Den vanligste er torticollis, som det kan høres ut som du har, ut fra din beskrivelse.

Dystoni skal generelt behandles av spesialister. Akutt kan derimot allmennleger og legevakt gi muskelavslappende medikament for å lette symptomene og lindre smertene.

Du skriver at du skal til din almenlege og regner med å bli henvist videre, og det er bra.
Når man kommer til spesialist er det viktig å finne den utløsende årsaken. Bivirkninger av medikamenter er det vanligste, og en redusering av dosen eller fjerning av medikamentet er viktig, om man bruker medikamenter. (Vet ikke om du gjør det nå.)

Ved kroniske tilfeller finnes det medikamenter som kan forsøkes
(levodopa ). En annen behandlingsmulighet er å sprøyte inn små mengder av et stoff som heter botulinumtoksin lokalt i den aktuelle muskelen. Behandlingen gjentas etter ca 3 måneder. Hvilken behandling som blir forsøkt er opp til den behandlende spesialisten å avgjøre.
Legger ved en link med noe informasjon om dystoni, men det er ikke sikkert at denne er helt relevant for deg, da den omtaler dystoni i forbindelse med bivirkning av medikamenter.
Ønsker deg lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn