Kona finner ikke ord

Spørsmål

Min kone er 50 år og har over flere år hatt periodevis problem med å finne ord, si ord som ikke stemmer med det hun ønsker å uttrykke, ofte ord med samme forbokstav/ elser kommer i stedet. Dette har vi tatt med et smil over flere år.
Hun ble utdannet seg som lærer 48 år gammel etter tidligere privat næringsdrivende og har fungert godt som lærer det siste 2 år i full jobb.
Jeg ble litt skremt i går da vi skulle handle i matvaren og hun kunne ikke huske navnet på "tomat"" og "agurk". Hun ble lei seg og gikk å satte seg i bilen. Dette skjer av og til men ikke så markant som i går da alt ble blokkert. Hun hadde merket dette tidligere på dagen og sa hun skjemtes over dette.
På kvelden klaget hun på hodepine i panneregionens venster side.
I barndommen en gang og som 16 åring hadde hun en hjernerystelse.
Hennes mor fikk demens i 75-80 årsalderen (- er 85 år nå.). Vet ikke om noe av dette er relevant for saken.
Spørsmålet mitt er vel - hva gjør vi for å få stilt en diagnose og hva tyder dette på?
Hun bruker lite alkohol, er fysiske aktiv og ikke overvektig og lever i et harmonisk forhold. Vi er bevist på et sundt kosthold.
Begge trener vi to - tre ganger i uka og turer i helgene.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Det bør gjøres først undersøkelser, særlig billeddiagnostikk av hjernen. Dette er markerte symptomer, som ikke nødvendigvis tyder på demens. Sånne symptomer kan komme av irritasjon av fremre hjernevev i venstre hodehalvdel, der språksenter ligger. Grunn til irritasjon kan være skader, f.eks. små blodpropper, betennelse, tumor, epilepsi osv. Opplysninger om hodepine kan tyde på økt trykk. Dette er bare generelle betraktninger, og trenger ikke gjelde henne. Det viktigste her er en rask utredning.
Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-