Hvite flekker på hjernen

Spørsmål

Hei.
Har vært plaget med hodepine siden høsten 2015, hvor jeg fikk tatt første mr desember. Hvor det ble beskrevet at det ble funnet flere små uspesifikke hvitsubstanslesjoner frontalt birateralt, påfallende mengde og distrubusjon.
I mellomtiden har depresjon og angst økt, dårlig hukommelse med noen episoder av "blackout" , dårlig konsentrasjon , tretthet og utmattelse , isolerer meg hjemme med følelse av sosial angst og total mangel på motivasjon,lav impulskontroll , synsforstyrrelser, følelse av press i hode og bak øynene, følelse av at beina skal svikte ofte hvis jeg for eks løfter opp min datter, lyssky, sommeren 2015 nummen på et lite området av venstre side av hodebunnen, ca 1 ukes tid. Innimellom svimmel og kvalm. Våkner ofte om natten og er trøtt stortsett hele dagen. I mai 2016 har jeg tatt ny mr og denne gangen med kontrast : uforandret sammenlignet med desember finnes noen punktformige signalforandringer mest uttalt frontoparietalt. Forandringene er i overveiende subcoticalt beliggende. På høyre side finnes også en forandring anteriort i globus pallidus. Antall og størrelser av lesjoner uforandret. Det ses ikke lesjoner infratentorielt eller temporalt. Etter kontrastinjeksjon ses ikke patologisk kontrastoppladning. R: uforandret i antall og størrelse ses lett uttalte uspesifikke lesjoner i den hvite substansen supraventriculert uten tegn til aktivitet. Kan du hjelpe meg å forstå hva dette betyr på en litt enklere forståelig måte ?:p i ettertid har jeg fått muskelsvakhet og smerter i hendene, spesielt tommelledd om morgenen, også muskel/ledd smerter i underarm, lår og anklene. Nummen på høyre hand nede ved tommelsiden , hender og føtter sovner bort, våkner ofte om natten at hender er sjikkelig dovnet , enda jeg prøver bevist å ikke legge meg på dem.
Kviser ( ikke vært like plaget tidligere)
Fryser ofte
Tørr hud og hår.
vekt går opp og ned nesten annenhver uke
Føler selv symptomer ligner lavt stoffskifte men blodprøver er ikke veldig lave.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Takk for ditt brev. MR viser signalforandringer i fremre hjernelapp. Disse er beskrevet som uspesifikke, det vil si at det ikke er mulig å si nøyaktig hva de representerer. Det forskes veldig mye på "white matter disease", og slike funn er vanlige hos eldre, ved hjerneinfarkt og demens. Samtidig er de forbundet med risiko for infarkt og demens, men dette er fortsatt usikkert. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, røykning er forbundet med slike forandringer, men også bruk av narkotika, for eksempel kokain. Man har også trodd at slike forandringer er konsekvens av normal aldring, altså normale funn. Du bør legges inn i en nevrologisk avdeling for nærmere utredning siden du også har en rekke andre plager. Det bør gjøres flere undersøkelser, for eksempel nevropsykologisk test, vurdere spinalpunksjon, PET/CT osv. Jeg kan ikke gi nærmere svar enn det. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn