Gratis informasjonstelefon, spør om demens!

Er noen nær deg i ferd med å bli dement? Tror du at du selv er i faresonen? Du kan kontakte demenslinjen og snakke med spesialsykepleiere med spesiell kompetanse på demens.

RING SPESIALSYKEPLEIER: Nasjonalforeningens demenslinje er åpen 9-15. Ring og få råd av sykepleiere med kompetanse på demens. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock
RING SPESIALSYKEPLEIER: Nasjonalforeningens demenslinje er åpen 9-15. Ring og få råd av sykepleiere med kompetanse på demens. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Demens vil si tap av mentale funksjoner på grunn av skade i hjernen. Alzheimers sykdom og åreforkalkning er de vanligste årsakene.

En person som utvikler demens blir mer og mer glemsk, desorientert og kan bli likegyldig med utseende og personlig hygiene. Noen blir urolige, paranoide eller sinte.

Nasjonalforeningen for Folkehelsen har opprettet en hjelpelinje for deg som trenger råd eller hjelp.

Nummeret er 23 12 00 40.

Demenslinjen har spesialsykepleiere som kan svare deg. Demenslinjen er åpen mandag til fredag kl. 09-15.

Her kan du få råd, kunnskap om demens og hjelp til å søke medisinsk og juridisk ekspertise. Du kan også bli satt i forbindelse med pårørendegrupper og få tilsendt informasjon om aktuell litteratur.

LES OGSÅ:
image: Å være pårørende til en med demens er krevende

Å være pårørende til en med demens er krevende

image: Demens: Ulike typer og symptomer

Demens: Ulike typer og symptomer

image: Hvilke tester kan avdekke Alzheimers og demens?

Hvilke tester kan avdekke Alzheimers og demens?