Muskulære dirringer

Spørsmål

Hei. Jeg har i en periode på snart 5 mnd hatt muskelrykninger,dirring/ bevegelse i musklene. Jeg har tatt mr undersøkelse av hode,som var helt fin. Masse blodprøver er tatt ingen mangler eller høye/lave verdier. Alt helt fint. Ingen nedsatt motorikk,eller muskelsvinn/svakhet.
Var hos nevrolog som tok en god klinisk undersøkelse uten noe funn, eneste var indifferent babinski refleks. Hva vil det si?
Hun konkluderte med at dette var relatert
til stress. Jeg får ikke roen av at alle disse disse merkelige rykningene og bevegelsene i musklene ikke kommer av noen ting. Det er ubehagelig og skikkelig plagsomt. Har emg undersøkelse 5 september. Dersom det ikke er utslag på denne ser de på utredningen som avsluttet.
Men hva sykdommer kan det være dersom det er utslag på nevrografi/emg?
Å hvordan kan egentlig stress gi sånne plager? De er der kontinuerlig og hver dag hele dagen. Noe jeg føler ikke er normalt. Har lagt om kosthold,trener yoga og mediterer og har kuttet ut koffein. Forsvinner ikke for det. Hvor stor er sansynligheten for at dette er noe nevrologisk sykdom?
Nevrologen sa at sjangsen er svært svært liten for noe nevrologisk sykdom.
Jeg blir snart sprø av å ikke vite og hva det kommer av. til tider at det føles som om det dunker i muskelen.Noen dager rykker det på samme sted gjerne hele dagen.men forsvinner igjen dagen etter. Det napper,dunker og rykker.syns hver dag i 5 mnd virker merkelig til at det ikke er noe.
Skal henvises til psykolog pga helseangst/generalisert angstlidelse.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Dette er typiske plager ved stress, det er helt ufarlig. Det er ingen holdepunkter for en nevrologisk lidelse. Indifferent Babinski tegn betyr at man ikke får frem verken normal eller sykelig respons fra denne refleksen, og det betyr i grunn ikke noe spesielt, fordi en refleks kan variere i respons fra normal til indifferent, det er ikke tegn på sykdom. Jeg ser ikke behov for EMG. Stress øker stresshormoner i blodbanen, og setter i gang unormale responser i små muskler og store muskler. Noen blir kvalm. Andre for magesmerter, hodepine, smerter, smerter i muskler (spesielt nakke og skuldre). Normale responser i kroppen endres og kroppen settes i en fight modus (som egentlig skal bare aktiveres ved fare (en urgammel refleks)). Så hovedpoenget er å forsøke redusere stress, men det kan ta tid å redusere langtidseffekter av stress. Det mest kjente eksempel er langvarige muskulære smerter eller dirringer som du opplever. Å mistenke ALS eller en annen nevrologisk lidelse som årsak på dette er helt irrasjonelt. I noen få tilfeller diagnostiserer vi "benign fasiculation syndrome" som er en godartet tilstand og som har veldig god prognose, men som igjen, kan vare en stund. jeg tror også at du vil ha glede av å gå til psykolog. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-