Leamus tommel muskel

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt gjentagende rykninger i muskelen abductor pollicis brevis i tommelen. Dette kommer og går og har nå vart i 8 mnd. Jeg bruker ikke tommelen noe spesielt mye i arbeidet og tilstanden er den samme om jeg bruker den eller er i ro. Jeg har tatt det opp med legen som sier at det er helt ufarlig leamus. Jeg er ellers frisk, men sliter med stiv nakke og skuldre. Klarer ikke helt å slå meg til ro med dette. Hva kan det være? Hvorfor kommer det? Og hvordan kan jeg bli kvitt det?

Mvh

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Ufrivelige rykninger i en muskel, leamus er som oftest helt ufarlig. Den vanligste er øyelokket. Grunnen er ikke så godt kartlagt. Det kan være en overaktiv muskel eller nerve som har gjort seg selvstyrt til en viss grad. En sjeldent gang kan leamus eller fasikulasjoner skyldes tilstanden ALS, det er en alvorlig nevrologisk lidelse, men det vil ikke passe med din lange varighet. Altså et jeg enig med din fastlege at dette er ufarlig. Det finnes ingen god behandling for dette. Magnesiumtilskudd kan forsøkes. Det går du kjøpt på apotek uten resept. Nevrolog kan Evt henvises om plagen er uttalt.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-