Leamus rundt omkring i kroppen

Spørsmål

Leamus i beina. Hei. Jeg skriver igjen angående et problem jeg nå har hatt i 8 mnd. Dette begynte i begynnelsen av april i år. Det hele startet med leamus i en tommel. Deretter gikk dette over for så å begynne å tikke og nappe i en legg og ved siden av et fotblad. Det har nå siste 5 mnd forflyttet seg til andre leggen også, tidvis kan det også poppe litt lårene også. Jeg kan en gang i blandt også kjenne dette i andre deler av kroppen slik som rygg og armer, men dette er skjelden. Har vært hos fastlegen som har tatt flere blodprøver der alt er normalt. Han sier at dette er en vanlig tilstand som kommer og går hos mange mennesker, hvis dette ikke er i følge med andre symptomer som muskelsvekkelser og klossethet ser han ikke dette som alarmerende og at det etterhvert vil gå over. Han ser ikke at det er nødvendig med henvisning til noe nevrolog. Han har også testet muskelstyrke. Jeg har ikke noen form for svekkelser eller andre alarmerende symtomer. Trener mye med gåing i fjellet noe som fungerer veldig fint. Disse symtomeme kan variere litt. Noen dager er de nesten fraværende for så å koke over neste dag. Jeg føler meg som en popcornmaskin i beina når dette står på som verst. Jeg har ikke vondt eller andre ubehageligheter ved dette kun den evindelige poppinga og ubehaget ved dette. Dette blir ikke værre, men heller ikke bedre. Jeg har tidligere brukt noe Stesolid og Zopiclone over ganske lang tid ca 2 år, men dette har jeg nå seponert. (Stesolid er det 4mnd siden jeg har tatt, Zopiclone er det 3uker siden) Har vært helt medisinfri i 3uker nå. Har lest at dette kan være en ganske vanlig ettervirkning av slike medisiner. Det går helt fint å leve uten disse medisiner noe jeg akter å fortsette med. Hvilke tanker gjør du deg angående dette? Takker for svar på forhånd.

Mann 54
Svar

Hei,

Disse plager er relativt vanlige og vi har ikke noe legemiddel for det. Det omtales som godartet fasikulasjonssyndrom. Som oftest går det over noen uker eller måneder. Jeg forstår at det er plagsomt for deg. Det er viktig å følge med kraft for øvrig og ved andre muskelplager, f.eks. svakhet bør nevrolog undersøke deg. Det er bra du har sluttet med slike legemidler og jeg vil ikke anbefale at du bruker dem på nytt. Jeg håper at plagene reduseres, det er viktig med hvile i denne perioden og minst mulig stress og bekymringer. Lykke til!