Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kribling i legg. ALS?

Spørsmål

Hei. Jeg er 36 år gammel, og jeg har i ca 2,5 år vært plaget av leamus/kribbling spesielt i høyre legg. Det er mest når eg er i ro, sitter eg kjenner det eller skal sove. - eg er like aktiv som før - kjenner meg litt mer stiv i leggen en før. - leamus kan komme andre steder, men gir seg av seg selv etter en stund, dag eller dager. - Når eg skriver dette har eg leamus/kribling rett bak, under kneet på høyre side litt rolig i leggen. - tok blodprøver for et år siden og alt var normalt. Eg lurer på hva dette kan være. Eg var jo så dum at eg googlet leamus når eg merket dette. Noe som gav meg diagnosen Als med en gang. Har vært hos fastlegen men han sier ikke så mye hva dette kan være. Har du noen ide?? Kort fortalt: -Leamus i leggen 2,5 år - kommer forskjellige plasser - ikke noe svakere - trener eg planken kan eg begynne å riste i musklene etter 20sekunder. Dette varierer - kan få små rykninger i figerer. Håndledd. Er det tegn på noe sykdom dette? Ms, als, Parkinson eller noe?

Mann 36
Svar

ALS pasienter erfarer muskelplager. Man blir lammet. Det er ikke så uvanlig med lemaus og mange opplever det i ny og ne.

Ved ALS oppstår leamus i svak/lammet muskulatur i en del av kroppen, f. eks. en fot som blir svak, man halter på den, man kan se leamus, deretter vil det spre seg til legg, lår, etter hvert hånd, underarm osv., men på samme side av kroppen. ALS pasienter plages ikke av kriblinger eller stivhet. Ved normal muskelstyrke mistenkes ikke primært ALS men benign fasiculation syndrom. Vi har ikke medisin mot det, pleier gå over etter viss tid. Det høres ikke ut Parkinsons sydkom. Du må selvsagt ta kontakt med lege ved en reell lammelse som er da er et tegn på ALS! Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-