Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke mistanke om ALS

Spørsmål

Hei
For 1 mnd siden fikk jeg leamus på kinnet. Helt normalt det sikkert men siden jeg har hørt at dette er tegn på als ble jeg kjemperedd og begynte å Google als. Jeg har hele livet hatt en stor helseangst så dette tok etterhvert helt av.
Jeg begynte å måle bein og armer for å se etter muskelsvinn og gjorde ulike øvelser hver dag for å teste styrke.så fikk jeg det som føles som leamus i armen , så kom det i beina og nå hopper det rundt på ulike steder av kroppen. Gjerne bare et «napp» et sted før det kommer et annet sted. Varierer fra dag til dag. Klarer alt jeg klarte før så jeg er jo ikke svak noen sted. Bare en vond arm og skulder jeg har hatt til og fra i flere år og som nå er verre pga intens googling og at jeg spenner meg. Jeg har brukt timesvis hver eneste dag på å lese om als
Nå har angsten tatt helt av. Jeg går rundt med puls på 100 som tilvanlig er på 50
Jeg spyr fordi jeg er redd, skjelver og sover ekstremt dårlig, kroppen er helspent .
Har snakka med tre leger , tatt blodprøver og den ene legen tok full nevrologisk sjekk med reflekser, styrke i hele kroppen osv. Alt bra og han så ingen grunn til å henvise nevrolog. Han andre legen jeg snakka med er en tidligere kollega som hadde opplevd det samme selv da han hadde om nevro på studiet. Han sa dette var et vanlig problem og spes blandt helsepersonell som er redde for als. Selv er jeg sykepleier.alle sier jeg må stole på legen og legen sa at en sånn nervosjekk som han tok sier veldig mye og dersom det var als hadde ikke alt vært fint på den sjekken.
Han ville derimot henvise meg til kognitiv terapi og jeg skal tilbake i januar for en samtale og henvisning til samtaler .
Spøm er om du tenker jeg er nok undersøkt ? Dette ødelegger dagene helt for meg og de rundt meg.
Jeg følte meg i bedre form enn på lenge før den dumme leamusen på kinnet kom og Google helvete begynte og hesleansgten kom for fullt. Alle legene sier jeg bare må vente på at det går over og ikke tenke på det men det er veldig vanskelig for meg

Svar

Hei,
Dette i seg selv er ikke tegn på ALS, alle kan oppleve det. Jeg har ikke undersøkt deg men høres ut som du har valig leamus. Du kan bestille privat time og få en nevrolog for å undersøke deg. På den måten er vi helt sikre. Lykke til!