Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke ALS. Det finnes hjelp for helseangst

Spørsmål

Hei. Vil begynne å si at jeg har veldig helseangst. Symptomene mine begynte med at beina mine virket varme, brennende å urolige! Begynte da å bevege beina hele tiden for syntes det var ubehagelig! Dette er ca en 1,5mnd siden! Merket også nå at jeg begynt å få leamus i høyre bein fra rompa/lysken å ned,mest i leggen å rundt hele beinet.Googlet leamus å alle syntomer å da kom ALS opp selvfølgelig!

Begynte å trene hjemme for ca 14 dager siden for var redd for at jeg mistet musklene,fikk skikkelig angst! Trente da høyre beinet veldig å gjør det ennå,hele tiden bare jeg kjente en leamus.Tøyer,bøyer meg u namet IT! Sitter aldri stille med beinet,bevegelse å stramming av musklene hele tiden. Har målt.beina å studert dem opp å ned,ja dem er litt forskjellige å dem er ikke like store osv! Veid meg å veier det samme som jeg gjorde rundt juletider, 80kg.Vet det er normalt men klarer ikke å tenke den veien.

Symptomene på ALS virker er så mange f.eks at hvis jeg knipser på legg musklen etter trening(har lest)vil de få litt sånn spasmer/leamus/rykninger å det gjør dem på høyre bein selvfølgelig å hvis jeg knipser på akillesen så reagerer legg musklen å kommer sånn strøm på en måte ned til foten.Bruker det beinet så mye nå at føler har leamus hele tiden,virker som beinet er slitent å dirrer å er tungt.Er nok ikke svakere i beina men vet at angst kan føre med seg mange syntomer ovenfor en sykdom å da føler man at man har sykdommen! Får ikke sove om kvelden,dårlig matlyst,konstant bevegelse i beinet pga tanker å jeg går med en angst følelse rundt dette 24/7.Sluker alt på nettet om ALS,historier,syntomer osv! Tankene flyr å jeg er sikker på at jeg har det pga de symptomene jeg har.Har ikke leamus hele tiden men det kommer å går,hvertfall når jeg ligger stille å etter mye trening,hinking på et bein opp trapper,skjennerelt øvelser med tanke på høyre bein. Beina mine er nok ikke vant til sånt kjør!Klarer å løpe,hoppe,bøye foten å beina å motorikken er bra. Mvh veldig redd gutt

Mann 35

Mann 35
Svar

Hei,

Det å ha leamus betyr ikke man har ALS. Det er mange som sliter med det (heldigivs ikke tegn på sykdom). Hele sykehistorien din er ikke vanlig for ALS. Det tyder mer på helseangst som du må behandle. 


Det å være lam og å ha leamus i den lammete muskel kan tyde på ALS.  


Lykke til!