Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Helseangst for sykdommen ALS

Spørsmål

Hei! For det første vil jeg si at jeg har litt helseangst å fått det veldig nå pga sykdommen ALS! Var hos legen den 9 juni fordi jeg begynt å leamus både her å der, men mest i beina/legger/lår! Følte også beina var sånn rare på en måte, og hadde en del smerter i beina! Legen tok noen tester å målte legger osv, men fant ikke noe urovekkende!

Jeg har trent en del hjemme, fordi jeg fikk for meg at beina blei svake. Jeg utviklet en del angst og bekymringstanker! Denne treningen av armer å bein gjorde jeg nesten hver dag og gjør det ennå, merker at jeg har fått litt plager nå! Var hos nevrolog i Sandvika å fikk time den 7 juli.Han tok masse tester å sa jeg hadde ikke snev av ALS!

Blei letta men så kom angsten og vonde tanker tilbake, og jeg klarte ikke slutte å trene beina/armer! Så kom følelsen av å være svak i venstre bein da følelsen er dropfot og at beina er treget og stive/tunge ved gange! Føler jeg må bruke ekstra kraft for å flytte beinet fremover å det plager meg veldig nå!

Har ikke plager på høyre side. Høyre hånd føles nummen å "sliten" på en måte i forhold til høyre arm. Har ikke mistet noe styrke tror jeg, eller blitt tynnere, ikke noe dårlig balanse! Hopper opp og ned trapper på et bein, tar 40 pushup og tar de samme vektene som jeg gjorde i mai/juni! Kan gå ned på et bein å strekke ut det andre å komme meg opp igjen, spensthopp opp 4 trinn for eksempel.

Vet ikke om jeg er den angsten for dropfot at jeg føler jeg må spenne beinet oppover hver gang jeg går eller er pga den intense treningen av beinet!

Jeg har vært dum og lest mye om ALS - historier og diffuse symptomer! Dem forteller om rare bein, vondt i en skulder,v ondt i beina over tid, leamus, stive bein, at man kan gå med symptomer veldig lenge før den utvikler seg osv, opptil 1år! Symptomene mine er der nesten hele tiden føler jeg å da klarer jeg ikke å la beinet være i ro.Var jo hos nevrolog men de symptomer med vestre arm og bein kom etter jeg var der! Nå er jeg livredd for at dette er tegn og begynnelse på ALS!

Skal forresten begynne hos psykolog snart!

Mann 35
Svar

Hei,

Leamus er ikke uvanlig og som regel er det godartet. Smerter i bena er uvanlig ved ALS.

Legen din finner ingen avvik.

Dette med angst må du snakke med psykiater eller psykolog om. Det er bra at du har etablert kontakt med en psykolog.

Med så fersk og negativ diagnostikk så er det ikke noe tale om nevrologiske sykdommer, men angst som trenger behandling. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-