Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bekymring om ALS

Spørsmål

Hei Mizra, stilte et spørsmål angående Als bekymring nå nylig, stiller spørsmål igjen, har enda plager. Har muskelrykninger hver dag, ofte, spesielt i ben og armer, men ellers overalt: rygg, skuldre, mage, hals, ansikt, bryst, rumpe. Noen av rykningene er små og en av gangen, andre er større og flere etter hverandre på samme sted, kan se de med det blotte øyet. Spesielt når jeg ligger og sitter får jeg rykninger, om morningen etter jeg har våknet er de spesielt tilstede. Har ekle, trange, skarpe smerter i fingre, hender, føtter og tær. Når jeg ligger kjenner jeg krampelignende strømninger gjennom bena. Balansen min føles dårlig ut når jeg står rett opp og ned, som om jeg vaier litt med kroppen, sliter litt med å holde meg oppe, merker jeg ufrivillig griper tak i ting for å holde meg oppe, når jeg står på tbanen føler jeg at jeg må stramme musklene og konsentrere meg veldig for å ha balanse. Koordinasjon føles ikke på topp, trykker mye feil på mobilen. Blir fort sliten når jeg løper, føler ikke jeg løper så fort. Høyre foten føles løsere ut enn venstre, som om jeg slenger den rundt når jeg går, føler jeg må løfte den høyere. Mye trøtt og utmattet, gjesper mye iløpet av dagen. Nevrologen jeg gikk til sa at musklene mine var anspente. Ser musklene på venstre arm ser annerledes ut enn på høyre når jeg strammer dem. Musklene er slappe og små sammenlignet med åssen de så ut før. Har sluttet å sykle og gå lange turer fordi jeg var redd for at jeg slet ut kroppen, men plagene har ikke stoppet etter det. Har også hatt stivhet i armer og ben hvor de føles som de er laget av hard plastikk, dette kommer og går. Rar, prikkete kløe flere steder på kroppen. Også smerter i ben og armer. Pulserende følelser inni bena. Skjelver litt med bena noen ganger, og rister mye på dem. Da jeg tok blodprøver lå s-kreatinin litt lavt, på 57. Føles som om det er noe ganske galt med kroppen min, vurderer å dra til en til nevrolog for å bli undersøkt igjen.

Mann 26
Svar

Hei, 

Det gjelder bekymring om nevrologisk sykdom pga. vedvarende plager. Du plages av bl. a. muskelrykninger i ben og armer, men også andre steder på kroppen. Slike plager kan ses med det blotte øyet. 


ALS er ikke forbundet med smerter, f. eks.  i fingre. Jeg synes det ikke høres ut som ALS. 


Du har mange andre kroppslige plager, men jeg er usikker på om dette skyldes kroppslig årsak. 


Det kan heller høres ut som musklene dine er anspente. Dette bør så ses på av en psykomotorisk fysioterapeut og som kan hjelpe deg til å bli bedre. Du har et sammensatt symptombilde som ikke peker mot en bestemt nevrologisk sykdom heller en psykosomatisk årsak som bør kartlegges, og behandles. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-