ALS murrer i bakhodet

Spørsmål

Hei. Merket for omtrent en måned siden leamus i høyre overarm. Så begynte jeg å kjenne at spesielt høyre hånd "dovnet bort" noen ganger, slik at jeg måtte riste litt løs på den. Kjente det om jeg ble sittende for lenge i samme posisjon. Har vært litt stiv i nakken, så jeg kontaktet kiropraktor som har begynt å gi meg noen behandlinger. han mente det at hånda sovnet, kunne komme av en irritasjon i en nerve som gikk opp til nakken. Jeg syns dette har hjulpet litt, mistenker at jeg lett kan få slike plager, ettersom jeg jobber på kontor foran pc i mange timer om dagen. Det som derimot bekymrer meg mer, er økende leamus aktivitet som daglig dukker opp. Kjenner det nå i høyre lårmuskel, og senest i går kveld dukket det opp på nøyaktig samme sted i venstre lår. Jeg var hos fastlege i forrige uke pga. dette. Når man googler leamus på nettet, får man gjerne opp det verst tenkelige, nemlig ALS. Jeg har slitt med helseangst tidligere pga. store problemer med magen. Men etter 10 år har jeg nå innsett at det er irritabel tarm jeg sliter med og har slått meg til ro med dette. Dessverre så har angsten for ALS tatt helt overhånd på meg og jeg klarer omtrent ikke tenke på noe annet. Fastlegen tok noen blodprøver samt noen enkle nevrologiske tester på meg for å sjekke ut min muskelstyrke. Men hun fastslo at det ikke var behov for ytterligere utredning på nåværende tidspunkt og at jeg ikke burde gå rundt og bekymre meg for ALS. Men allikevel murrer dette i bakhodet hele tiden og jeg går omtrent rundt og bare venter på at jeg skal merke muskelsvekkelse i armer eller ben og at leamusen bare er et forvarsel. Jeg har heldigvis ikke merket noen svekkelse noe sted, men blir altså ikke klok på hvorfor leamusen dukker opp? Jeg kjenner ikke noe når jeg er i aktivitet eller er opptatt med gjøremål. Men så snart jeg setter meg ned i en stol eller har lagt meg for kvelden, dukker det opp. Håper du kan gi meg noen betryggende ord på at dette ikke er noe å bekymre seg for.

Kvinne 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Det er først og fremt ved lammelse at du bør bekymre deg om ALS, ikke selv leamus. Leamus er ufarlig men er plagsom. Oftest går leamus bort, noen ganger tar det lang tid. Jeg pleier anbefale oppfølging av fysio. De kan også fange opp alvorlige plager. For meg høres det ut som stramme muskler eller forbigående ufarlig leamus. Kan forsterkes av helseangst dessverre. Jeg synes ikke at ALS skal murre i bakhodet siden du ikke har noen symptomer på det. Mange ganger er heller ikke legen klok på hvorfor leamusen dukker opp men den pleier å forsvinne etter hvert. Prøv disse tiltak så skal du se det blir bedre. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-