Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

ALS angst

Spørsmål

Hei! Jeg er en av de som plages med helseangst/generalisert angst. Har vært god i to år, men gikk på veggen for en måneds tid siden grunnet to spontanaborter, jobb skifte og mye endringer grunnet coronaen. Jeg har da fått for meg at jeg har både als og andre farlige sykdommer. Jeg er nå relativt godt utredet for dette og har vært hos nevrolog å tatt EMG uten funn. Men etter jeg tok emg onsdag 17.06 har tommelen vært stiv/dovner av, kan kjenne det litt i ringerfinger. Angsten sier at testen har fremprovosert noe, selv om det ikke høres logisk ut i det hele tatt. Men det jeg lurer på er om det er vanlig? Det kom gradvis samme kvelden jeg hadde tatt testen, så regner med at det er grunnen, men klarer ikke å slå meg til ro med det uten å prate med noen som kan dette. Jeg plages med høyre hånd/arm, men har fått beskjed hos nevrolog at det feiler meg ikke noe nevrologisk, og fastlegen tror det kan være prolaps i nakken selv om jeg ikke har smerter i nakken. Jeg har full forståelse for at det er en sjelden sykdom og at jeg ikke er i rette alderen, men man tenker jo på skrekkhistorier man har lest om dette. Har nå fått beskjed hos psykolog og fastlegen om at jeg ikke skal Google symptomer, derfor spør jeg deg som er nevrolog om dette. Har time hos fastlege, men det er over en uke til jeg skal inn. Har også plagdes med leamus og muskelrykkninger, men regner med at det kommer fra angsten og spenningen i kroppen. Kjenner også at det er noe som roer seg når jeg klarer å slappe litt av. Er dette noe å være engstelig for?

Kvinne 27
Svar

Hei,

Ja man kan få noen uspesifikke plager etter slike undersøkelser, ikke noe å bekymre seg over.  Synes også at plagene dine kommer fra angsten og spenningen i kroppen. Ikke noe å engste seg over. Håper du blir fin igjen. Lykke til!