Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

ALS angst

Spørsmål

Hei, Jeg har hatt leamus i hele kroppen i 2 år.Lever i frykt for at jeg har ALS.Har lest alle dine svar vedrørende samme temaet på lommelegen, men klarer ikke å finne ro. Leser daglig om ALS på nettet. Kan heller ikke gå til legen fordi tanke å få den diagnosen skal drepe meg og medisin fins ikke uansett. Jeg har ingen muskelsvin eller nedsatt kraft,men er redd for Als pga rykninger som kan gå overalt i kroppen,føtter,ryggen,lår ,rompa,ansiktet,osv.Varer kort i noen sekunder.Det kan gå flere dager uten rykninger ,men de er stortsett tilstede daglig hvis jeg fokuserer meg på og prøver å fange dem. Jeg lever i frykt hver dag at dette kan være Als.Har tatt blodprøver med elektroliter og alt ser bra ut. Tror du at dette kan være Als selv om jeg har hatt symptomer i 2 år uten at andre symptomer dukket opp?Er det vanlig at mann har rykninger så lenge ved als før andre symptomer dukker opp(i tilfelle hvor als starter med leamus, har lest at hos noen kan starte slik)? Tusen takk på forhånd.

Kvinne 37

Kvinne 37
Svar

Hei,

Det høres ikke sannsynlig ut.

Spesielt når det har gått så lang tid og en slik sykdom hadde nok manifestert seg. ALS gir jo handikapp og er vanskelig å overse.

Det med leamus er vanlig og ikke utrykk for ALS, heller godartet fasikulasjon.

ALS sprer seg fra en side ledd for ledd så til en annen side av kropp, rammer ikke hele kroppen med det samme.

Det er ikke vanlig å rykke så lenge før man ev. utvikler ALS. Husk at ALS er sjelden. Kan du snakke med en psykolog som kan lære deg kognitive teknikker og lære kontrollere disse uheldige tanker?

Det høres ut som de er for påtrengende og du klarer ikke kontrollere dem, får dermed svært redusert livskvalitet osv. Så du må få hjelp for det. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-