Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Manglende energi/muskelsvakhet

Spørsmål

Heisann, jeg er en mann på 24 år. I de siste årene har jeg følt meg slapp og blitt mye mindre aktiv av den grunn. Jeg liker veldig godt og trene , og prøve å få trent så mye jeg kan. For tiden føler jeg at jeg ikke får noe ut av det som før. Både når det gjelder løping og styrketrening, føler jeg at det er lite progresjon og at kroppen bare ikke restituerer skikkelig og kroppen er aldri 100%. I mange måneder, kanskje år, har jeg hatt problemer med beina. De er aldri i topp form. Beina føles alltid stive, og reiser jeg meg fra sofaen foreksempel uavhengig om jeg har trent noe i det siste, så er det en mer stikkende strålende smerte i lårmuskulaturen. Kan føles litt som stølhet, men bare det at den er verre, som en stråling, og merker det gjør at muskelen vil stoppe. Når det gjelder styrketrening foreksempel, så er jeg merkbart svakere enn før. Spesielt i beina, og øvelser der de er involvert. Føler meg veldig mye mindre eksplosiv enn før, og øvelser som vertikale hopp og lignende som jeg likte å gjøre før, er nå et ork å gjøre. Så spørsmålet er om du har noen ideer om. hva som kan være problemet her?

Mann
Svar

Hei og takk for spørsmål!

Ditt problem kan oppsummeres som fatigue (manglende energi) og følelse av muskelsvakhet. En slik vedvarende situasjon uten åpenbar forklaring,  er ikke normalt for en 24-åring.  Jeg syns du skal bestille time til din fastlege for videre utredning. Det bør gjøres en grunding konsultasjon med anamnese (samtale), undersøkelse og blodprøver, evt. annen supplerende diagnostikk ved behov. 

Det er svært mange tilstander og sykdommer som kan gi disse symptomene. For å nevne noen: lavt stoffskifte, lav boldprosent, virusinfeksjoner (f.eks. kyssesyke), hormonelle avvik (testosteron), psykiske utfordringer, medikamentbivirkninger  osv.  Uten en standard lege/pasient-konsultasjon blir ytterligere diagnostiske vurderinger bare spekulasjon. 

Ønsker deg lykke til!  

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-