Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul på fot

Spørsmål

Hei. For 4 år siden fikk en dorsal hevelse/kul over venstre fot som var mykere og ganske bevegelig. En kortisoninjeksjon bidro til å utjevne kulen. Men i 2018 har den kommet tilbake samme sted. Denne gangen er den hard og gjør vondt også når jeg ikke har sko på. Ortoped mistenkte eksostose(se bilde fra mandag den 5.) og et røntgenbilde var tatt samme dag. Men akkuratdagen etter henviser til CT, tydeligvis etter å ha sett på røntgenbildet (se det andre bilde). kulen er ganske liten slik den er beskrevet av legen, og det virker heller ikke som om den vokser enda mer enn det det har gjort hittil. Henvisningen til CT har skapt bekymring og tanken om at noe nokså galt ble observert av legen på røntgenbilde slår hodet. Hvorfor vil tror du han vil ha CT og hvorfor var CT ikke nødvendig i første omgang? Takk for svar. Er litt engstelig...

Kvinne 43
Svar

Hei og takk for spørsmål!

CT er en mer avansert undersøkelse enn vanlig røtngen og framstiller bein og eventuelle forandringer mer detaljert. 

Generelt tenker jeg at det er 2 hovedgrunner til å gå videre med CT etter røntgen: 1) røntgenbildene klarer ikke å framstille forandringen man leter etter (altså kulen i ditt tilfelle). 2) Røntgenbildene viser en forandring som man ikke helt vet hva er, og den må kartlegges nøyere for å kunne gi en diagnose. 

Jeg kan ikke gi deg et mer nøyaktig svar på hvorfor man har bestilt CT, men jeg syns ikke du behøver å engste deg. Det er svært svært sjeldent at slike kuler er farlige eller ondartede. Det mest sannsynlige er bare at de ønsker å gi deg en så presis diagnose som mulig. 

God bedring! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-