Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Trokanterbursitt

Spørsmål

Jeg har Trokanterbursitt i høyre hofte for 4 eller 5 gang. De 2 siste gangene har jeg fått Arcoxia 90 mg (7 piller). Dette hjelper godt på smertene. Jeg har hatt smerter lenge denne gangen - smerter mot lysken og smerter i høyre kne - som også har forandret form og blitt "større" enn mitt venstre kne. Min almenlege er blank og vet ikke engang hvordan hun skal undersøke meg for å fastslå diagnosen. Jeg har derfor reist til legevakten i Moss nok en gang og den legen som har undersøkt meg og fastslått diagnosen + gitt meg medisiner sier at min fastlege (som jeg var hos først og som ikke gjorde noe) skal videresende meg til ortoped. Jeg leverte et brev til legen om dette, men hun forlangte at jeg måtte bestille ny time hos henne (selv om hun ikke gjorde noe sist jeg var der). Kan du beskrive det som feiler meg slik at min fastlege kan få en kopi. Med vennlig hilsen Mette Berg

Kvinne 74
Svar

Hei, Mette!


Jeg kan ikke beskrive bedre hva som feiler deg enn det du selv gjør. For alt jeg vet er ikke diagnosen trokanterbursitt riktig. Når jeg ser alderen din, og leser de symptomene du beskriver, tenker jeg først og fremst på slitasjegikt i hofte og kne på høyre side. I første omgang synes jeg dere skal bestille røntgenbilder av begge hofter og knær. Slike bilder vil kunne avsløre det som er den vanligste åraken til slike plager som du beskriver. En henvisning til en ortoped vil forutsette at slike undersøkelser er gjennomført.


Hvis ikke røntgenbildene gir svar på plagene dine, høres det fornuftig ut at du blir vurdert av noen som er mer spesialiserte på lidelser i muskel- og skjelettsystemet. En ortoped har en kirurgisk tilnærming, og vil kunne behandle tilstander som feks slitasjegikt, men også en god del andre tilstander som ofte kan være vanskeligere å diagnostisere.


Lykke til!