Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Knesmerter

Spørsmål

Hei Tilbake i ca 2006-2006 ble jeg operert for slitasje i venstre kne. Da drev jeg med mye idrett som fotball/handball. Jeg hadde da smerter i kneet, noe som ble bedre etter operasjon. Det startet som en kikkertop. men det endte med full åpning av kneet og en masse skruer. Problemet mitt nå er ikke relatert til de smerter jeg hadde den gangen, men jeg husker at jeg nevnte at jeg hadde noe som knutet seg bak venstre kne i hasen/"festet" noe som har gjort at jeg i mange år, faktisk lenge før OP. når jeg har reist meg op har måtte holde/trykke meg på muskel festet rett bakk venstre kne på innsiden. Så var jeg hos en massør for et år siden og fikk massage på benene og etter det så var plutselig de symptomer borte for første gang på 15 år. Jeg har i mange år ikke drevet med noe løping/sport annet enn fitness. Men nå har jeg siden startet av 2018 spillet innebandy hver onsdag og nå opplever jeg at det symptom med "knuting" bak venstre kne er tilbake. Men nå er det på begge sider av kneet og på det høyre i tillegg. Da må jeg sitte meg ned for at musklene skal slippe belastning og så kan jeg bevege på meg igjen. Det virker som en krampeaktig følelse, dog uten smerter men jeg skal ikke forsøke å tvinge kneet til å bøye seg for så for jeg store smerter muskulært. Kort oppsummert: Muskler knuter seg rundt knæskålen foran, blir verre når de er kalde, har blitt værre ved fysisk belastning 1 x gang i uken.

Mann 36
Svar

Hei og takk for ditt spørsmål! Problemstillingen er utfordrende, og det vil ikke være mulig å komme fram til en sikker forklaring uten fullverdig legeundersøkelse.


For å starte med venstre kne: du ble operert for ca 11-12 år siden, først kikhull, deretter åpent. Dette vil alltid gi grobunn for tidlig utvikling (før 40 år) av symptomgivende slitasjegikt (artrose), hovedsaklig i form av belastningsrelaterte knesmerter og ikke sjelden ved oppstart av aktivitet (kald). 

Noen forhold taler i mot dette som årsak: tilsvarende symptomer lenge før plagene som førte til operasjon, forbedring av massasje (peker på muskulær årsak) og tilsvarende plager på høyre side. 


I teksten beskriver du plagene til å være lokalisert i knehasen, mens i oppsummerigen rundt kneskålen foran. Det første karakteriseres som bakre knesmerter, mens det andre som fremre og det vil derfor være ulike strukturer involvert. Felles er at symptomene dine kan være relatert til betennelser i sener, senefester og slimposer. Rift i slitt menisk er også en mulighet. 


Spennende problemstilling, men det er dessverre vanskelig å komme lengre i diagnostikken her. Jeg vil anbefale deg å bestille time hos din fastlege for grundig undersøkelse av knær og bein. Henvisning til røntgen, evt ortoped eller idrettskompetent fysioterapeut o.l. er nærliggende å vurdere. 


Jeg ønsker deg lykke til ! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-