Smerter i rygg, skulder og nakke

Spørsmål

Hei. Har en stund nå hatt smerter i rygg, venstre skulder og nakke. I ryggen sitter den mellom skulderblader, mest på venstre side og i midten i øvre del rygg rad. Har tatt mr bilder av skulderblad nakke, ikke fått svar på disse ennå. Har hatt en del behandling hos naprapat. Hun mener jeg har låsninger. Behandling har hjulpet, men smerter kommer ofte tilbake etter en Viss tid. Føler meg sliten, og utmattet til tider. Naprapat mener jeg ikke har prolaps, men slitasje skader i skulder. Kan dette spre seg ned i ryggrad. Er ofte litt stiv i korsrygg også.Er ofte svimmel og føler det knaker inne i hodet og bak i nakken ofte.

Kvinne 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, og takk for din henvendelse!

Jeg ser du er plaget med smerter i rygg, nakke og venstre skulder. Årsaken til slike plager kan være mange; men muskulære lidelser er absolutt vanligste årsak. Dette kan ofte være relatert til arbeidsbelastning, stress eller psykososial belastning. Andre årsaker kan være skiveprolapser eller revmatiske sykdommer. Her er det viktig med god utredning hos lege for å utelukke disse tilstandene. Det høres ikke ut som at det er et prolaps som er årsaken til plagene dine, og jeg vil anta at du allerede er undersøkt av din fastlege i og med at du er henvist til MR.

Ved muskulære plager er det ikke uvanlig at disse sprer seg, fordi kroppen kan endre bevegelsesmønsteret sitt for å avlastede de musklene som allerede er overbelastet. Sånn sett kan det oppstå en negativ spiral, og langvarige smerter kan føre til slitenhet og utmattelse slik du beskriver. Svimmelhet og ‘knaking’ kan tenkes å stamme fra samme mekanisme, men her er det viktig med en grundig undersøkelse for å utelukke andre mer alvorlige tilstander. 

Jeg vil anbefale deg å fortsette utredning og behandling i regi av din fastlege. Det at du har tatt MR bilder bidrar til utredningen, og det vil gi deg mer informasjon om hva som kan være bakenforliggende. Når resultatet på MR-undersøkelsen foreligger kan en forhåpentligvis fortsette behandling i riktig retning. 


God bedring!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn