Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i håndleddet

Spørsmål

Hei! Litt usikker på om jeg spør riktig person, men jeg tar en sjanse. Jeg har nå i snart to år hatt en del smerter i høyre hånd (hovedsakelig verkende, til tider sviende smerter i håndledd og baksiden av hånden). Den eneste bevegelsen som fremkaller smerter er ekstensjonstøying av håndleddet, mens bevegelse i motsatt retning gir en svakt "knakende" følelse hver gang det utføres(men er ikke smertefullt). Er ellers ingen bevegelser som direkte fremkaller smerte. Ellers kommer de verkende smertene som oftest snikende når jeg bruker hånden (særlig ved bruk av tastatur/mus, men også i sammenheng med andre aktiviteter) og blir ofte værende lenge i ettertid. Det er heller ingen synlige eller følbare tegn til skade/betennelse, og legen kunne ikke kjenne noen tegn til senebetennelse ved undersøkelse. I følge legen tydet verken CT-bildene eller blodprøvene på at det var snakk om noe annet enn en overbelastning eller betennelse i bløtvevet, men dette har foregått i altfor lang tid i tillegg til at trening og avlastning ikke har hatt god virkning. Jeg lurer lutt på hva jeg bør gjøre nå, for jeg aner ikke hva dette er og smertene blir ikke bedre. Legen anbefalte å oppsøke fysioterapeut og sa seg ferdig med meg da og sa at det ville bli bedre over tid. Hva kan da være sannsynlige årsaker til smertene, og hva bør jeg gjøre? Jeg er svært vant med normale muskelsmerter som konsekvens av skader og betennelser, men smerter som kan komme uten at jeg presser på eller bøyer hånden skremmer meg litt, særlig når det har vart så lenge uten betydelig bedring. Jeg er svært bekymret for at det er en varig skade, og jeg er avhengig av at dette blir bedre i fremtiden for at jeg skal kunne jobbe.

Mann 21
Svar

Hei!


For meg høres dette ut som smerter knyttet til visse funksjoner, og det er ikke nødvendigvis slik at tilstander som kan gi slike smerter og symptomer, nødvendigvis kan avbildes på røntgen og MR. Skal man finne ut av disse, må hånden og underarmens ulike komponenter undersøkes målrettet. I dette ligger det også at det ikke blir mulig for meg å ramse opp alt det kan være ut fra de symptomene du beskriver.


Mitt beste råd når du har gått med disse plagene i to år, og fastlegen ikke finner ut av det, å be om å bli henvist til en avdeling som driver med håndkirurgi. Jeg synes i utgangspunktet at man kan henvises til en fysioterapeut når man har en konkret bestilling for hva man ønsker hjelp til å behandle.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-