Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i bekkenringen etter fall

Spørsmål

1.mai falt jeg bakover på ski og slo høyre skinke og området nært halebenet (ikke halebenet) Jeg fullførte Skituren og har gått turer hver dag selv om det gjør vondt. Dette for å holde meg i aktivitet. I dag gjorde det ekstra vondt og det var så dit jeg klarte å fullføre runden. Det er ikke vondt når jeg sitter eller ligger. Kan det være brist/brudd og bør jeg komme meg på røntgen så snart som mulig?

Kvinne 63
Svar

Hei!


Til høyre for spissen av halebeinet, vil man finne sitteknuten i bekkenringen. Det er potensielt denne du kan ha slått, men det er sjelden dette gir en skade skjelettet som du ville finne på et røntgenbilde. Mest sannsynlig er det muskler eller sener som er årsaken til smertene du opplever. En undersøkelse av bekkenet, hofter og muskler som har sitt utspring fra dette området kan være lurt å få gjort.


At det har gått så pass lang tid etter siden du falt, og at det smertene på dette tidspunktet tok seg opp, kan likevel gjøre at man om ikke annet, bør vurdere om det foreligger en skade i bekkenringen. Hos pasienter med noe redusert styrke i skjelettet, ser man regelmessig at det kan oppstå skader i den bakre delen av bekkenringen. Disse kan ofte være svært vanskelig å se på vanlige røntgenbilder, og man kan da få bekreftet mistanken med MR-bilder.


Hvis en slik skade skulle foreligge, vil det neppe få større betydning, annet enn at man får en forklaring på smertene, og kan tilpasse aktivitetsnivået deretter. Svært få av disse skadene trenger ytterligere oppfølging, og vil som oftest gro uten senskader.


Lykke til!