Ribbeinsbrudd

Spørsmål

Kan jeg ha pådratt meg et ribbeinsbrudd? Satt på jobb og lente meg over armlene for å plukke opp noe på gulvet. Hørte et knekk i ribbein rett under venstre bryst. Hadde litt vondt med engang, men så gikk det nesten over. Nå, ca 14 dager senere har jeg mye mer vondt. Har gått endel på ski, samt hatt et hundebånd rundt livet. Ser ikke noe blåmerke/sår. Må jeg oppsøke lege eller vil det ev gro av seg selv?

Kvinne 53

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Ut fra det du beskriver, så kan du vel gjerne ha brukket et ribbein. Ofte er det fryktelig vondt i starten, før det gradvis blir bedre, for så igjen å gi en smertetopp ca 10-14 dager etter bruddet. Dette stemmer jo ganske bra med det du observerte.


Jeg tror ikke du trenger å oppsøke lege for dette. Jeg vil forvente at du blir spontant bedre igjen over de neste uker. Hvis så ikke skjer, må du kontakte legen din. Det som jeg likevel kan anbefale, er å diskutere med fastlegen neste gang, om du skal få utført en beintetthetsmåling, for å utelukke om det skulle foreligge benskjørhet. Jeg synes kanskje at traumet ikke var så imponerende for å ha gitt et ribbeinsbrudd.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-