Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rehabilitering etter rutineoperasjon i skulderen

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 52 år som snart skal ta en kikkhullsoperasjon i skulderen min. Det skal utføres en subacromial dekompresjon, bicepstenotomi og fjerning av artrose på AC-ledd. Har fått skriv om operasjonen hvor det står at jeg kan bli sykmeldt i 6-12 uker. Arbeidsgiver vil vite litt mer eksakt om lengden på sykemeldingsperioden. Er det mulig for deg å kunne si noe mer om lengden på sykemeldingsperiode? Er godt trent og normalvektig.

Kvinne 52
Svar

Hei!


De tre prosedyrene som er planlagt utført i skulderen din er relativt rutinemessige inngrep. Ingen av prosedyrene har som mål at noe skal gro fast, og på den måten krever at du rehabiliteres med stor forsiktighet. Hvor lenge du blir sykemeldt, vil også avhenge litt av hvilket type arbeid du har.


Du vil raskt etter en slik operasjon oppfordres til aktiv og ledet trening av skulderleddet, for å hindre tilstivning. Treningen vil foregår innenfor smertegrensen, med mindre man under operasjonen finner andre forhold som også må adresseres, feks at det skulle foreligge en skade i skuldermansjetten som vil kreve at denne sys på plass.


Jeg vil tro at en sykemeldingsperiode på 12 uker, må være for dem som har utført omfattende kirurgi i skulderen, hvor ro undeer tilheling er påkrevet, og gjerne kombinert med et fysisk tungt yrke.


I ditt tilfelle kan jeg bare spekulere, men hvis du ikke har et spesielt fysisk tungt yrke, vil jeg tro du kan være tilbake ila 3-4 uker.


Lykke til!