Brudd i kneskålen

Spørsmål

For 12 dager siden trakka eg utfor 1 trappetrinn og stupte framover og slo høgre kne i steingolv. Det var smertefullt då eg reiste meg og eg hovna opp med ein gong. Eg fekk ispose og satt med det i ein halv time. Har hatt på is fleire gonger for eg hovner opp når eg går mykje. Har og kjøpt ice kompress og støttebandasje til kne. Bruker støttebandasje når eg gjer dyra mat. Eg er bonde. Det går greit når eg går beint men er svært smertefullt når eg går nedoverbakke og i ulendt terreng. Oppover går det greit. Eg er litt hoven i kneet enno. Eg har beinskjørhet. Bør eg ta røntgen? Det er ikkje smerter når eg er i ro. Eg er utålmodig. Sauesanking om 1 månad. Vil eg bli betre til då? Skal eg vera mest mogeleg i ro eller skal eg tøya smertegrensen? Fint om du kan forklare kva som sannsynleg har skjedd og gje meg nokre råd. Mvh Solveig Lovise Håland

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Direkte traume mot kneskålen, etterfulgt av umiddelbar hevelse i kneet. Dette tolker jeg som brudd i kneskålen inntil det motsatte er bevist. Mistanken styrkes av det faktum at smertene øker på i nedoverbakke, hvor man biomekanisk vet at det blir mest belastning på kneskålen.


Jeg synes så absolutt at du skal få tatt røntgenbilde på nærmeste legevakt, snarlig. Inntil det er avklart, tror jeg du vil kunne oppleve det som bedre å gå på strakt kne. Hvis det er et brudd, vil man i noen tilfeller operere disse, i andre tilfeller kan man behandles med avlastning i 6 uker. Sauesankning om 4 uker kan derfor henge i en tynn tråd hvis det er tale om brudd. Ut fra traumemekanismen hvor du faller på steingulv, er dette mer enn nok til å få brudd i kneskålen også hos personer uten beinskjørhet.


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-