Smerter i ulike ledd

Spørsmål

For over ett år siden fikk jeg akutt vondt i begge armer, etter en stressende periode. Jeg har fremdeles senebetennelse i høyre arm. Jeg har og litt vondt i håndledd og fingre. Av og til er jeg og litt øm rundt anklene. det har ikke slått ut noe galt på blodprøver.
Jeg harde siste tre år hatt smerter i venstre kjeve, hvor det ble påvist artrose. Burde min faslege henvise meg til Revmtolog eller annen spesialist? Ps. Jeg har slitt mye psykisk hele voksenlivet.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Og takk for ditt spørsmål. Du har altså hatt smerter i armene og vært plaget med en senebetennelse de siste årene. Du har og noe smerter i ankler, håndledd og fingre, og har fått påvist artrose (såkalt slitasjegikt) i kjeven.

Smerter i ledd er særdeles vanlig i befolkningen, og som regel finner man ikke noen revmatisk årsak til smertene. Det er derfor fastlegens oppgave å nøye vurdere hvem som bør henvises videre, og dette er en sammensatt vurdering som bygges på grad av smerter, stivhet, varighet osv. Dersom det er hevelser til stede som står en stund, er det grunn til henvisning. Ofte gjør man noe billeddiagnostikk først - og man begynner gjerne med vanlige røntgenbilder.

Det er ikke så lett for meg å si om du burde vurderes av spesialist på bakgrunn av opplysningene du gir meg, men hvis det ikke har vært hevelser over noe tid, og er negative blodprøver, er det mulig å se dette an, eventuelt ta røntgenbilder av de andre affisterte ledd mtp artrose (som jo ofte rammer flere ledd). Dette må du nesten bare spørre fastlegen din om.

Håper dette var til nytte, lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-