Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i tær

Spørsmål

tånr 2 delvis 3 fra stortå. vond, ledd kan ikke rettes ut, rødlig. ser ut til å gjelde spes nr 2 ledd - ikke grunnledd. Når man prøver å bevege tærne er de ikke godt kontrollerbare. Det siste gjelder også samme tær andre fot. Har tidligere antatt at bevegelses/følelseshindring kom fra nerveskade som følge av tidligere prolaps i ryggen som hadde virkning på ben. Har også nå tatt voltaren kapsel. Min antagelse en eller annen form for indre betennelse. Ingen ytre sår eller inngrodd negl eller lign.
Kan det være begynnende leddgikt?

Svar

Hei,

Og takk for sitt spørsmål. Du har altså vondt i ytterleddet på to tær på foten - det er rødt og kan ikke rettes ut. Du har også problemer med å bevege tærne, dette gjelder og samme tær på andre fot. Du lurer på om dette kan være en form for "indre betennelse", og da spesifikt begynnende leddgikt.

Først og fremst syns jeg dette skal undersøkes av lege: at leddet er rødt gjør at infeksjon i huden/leddet/området for øvrig skal utelukkes. Dette høres ikke først og fremst ut som klassisk leddgikt - men jeg tenker at mulige diagnoser er urinsyregikt (som ofte vil komme akutt og er meget smertefullt), eller artrose (såkalt slitasjegikt, som ofte kommer litt mer snikende). Andre typer leddgikt, som psoriasisleddgikt, kan det og eventuelt være - for å si noe om dette må du undersøkes. Jeg syns ikke du skal ta Voltaren uten samråd med lege (og med svært god grunn!) i din alder.

Det er naturlig at legen vil ta blodprøver med tanke på betennelse i kroppen, leddgikt og se på nivå av urinsyre, og det bør kanskje gjøres billeddiagnostikk med røntgen og eventuelt ultralyd eller MR etterhvert. Jeg kan ikke si noe mer spesifikt om hva jeg tror dette kan være utover det, du bør som sagt undersøkes av lege.

Lykke til og god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-