Smerter i bekkenet

Spørsmål

Den siste måneden har jeg hatt moderate smerter i korsryggen, noe som i seg selv ikke er uvanlig. De siste to ukene har dette endret seg til å gi bekkenløsningssymptomer, dvs smerter i korsbein/halebein som stråler framover langs hofteleddet og også nedover i lårmusklene. Jeg har hormonspiral og vanligvis ikke menstruasjon pga dette. Jeg har sist født for ca 15 mnd siden. Kan jeg ha underlivskreft, og hva er evt symptomene på dette ? I tillegg har jeg i samme periode hatt smerter i skulderleddet som stråler nedover i overarmsmusklene, og også i øvrige ledd i armene, med tilhørende nummenhet i fingrene. Ingene av smertene påvirkes nevneverdig av aktivitsnivået. Er det noen sammenheng i symptomene ? Kan det skyldes revmatisme eller betennelse ?

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er mange mulige forklaringer på disse smertene dine, men underlivskreft er vel av de aller minst sannsynlige. Underlivskreft gir oftere symptomer i form av unormale blødninger, kreft i eggstokkene kan gi tyngdefornemmelse i underlivet.

Årsaken til plagene dine kan være
- muskulært
- klem av nerver/isjias
- infeksjon i underlivet (men ofte da med høy feber og sterke smerter)
- belastning i senefester og ledd, evt revmatisk betinget.

For å komme nærmere en diagnose bør du undersøkes av lege med blodprøver, GU og evt røntgenbilder. Går smertene over av seg selv er det kanskje ikke nødvendig å utrede det nærmere.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-