Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ruglete negler og vonde ledd

Spørsmål

Jeg har fått så ruglete negler,og lurer på hva det kommer av.De er ikke skadet av ytre påkjenninger.
Jeg har vonde ledd,nakke,skuldre,albuer,håndledd,fingre,hofter,knær og ankler

Kvinne, 58 år

Svar

Hei.

Du forteller om negleforandringer og vonde ledd. Dette er et sykdomsbilde som kan sees ved en form for psoriasis. Psoriasis er primært en hudsykdom, men den kan også ramme negler og ledd. Hos 10-15% debuterer sykdommen med symptomer fra ledd (dvs. uten hudsymptomer), og både ledd- og neglepsoriasis kan forekomme uten hud-psoriasis.

Psoriasis i ledd (psoriasisartritt) kan arte seg på ulike måter, og kan ramme både store og små ledd. Ofte ser man at fingrenes ytterledd er involvert.
Negleforandringer som er typiske for psoriasis er punktformige fordypninger i negleplaten, brunlig misfarging av neglen, eller at neglen løsner fra neglesengen.

Det er også mulig at ledd- og negleforandringene dine har oppstått uavhengig av hverandre og at det ikke er noen sammenheng mellom disse symptomene. Imidlertid er det viktig å fange opp om det eventuelt kan være psoriasis, fordi det kan være nødvendig med behandling for å forhindre ytterligere progresjon av leddforandringene. Jeg synes derfor det ville være lurt om du kontakter legen din for å få en avklaring på dette. Hvis du følger linken øverst til høyre på denne siden kan du lese mer om psoriasis.

Håper dette var til hjelp, lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-