Hypergammaglobulinemi

Spørsmål

Hei, jeg er en kvinne på 54 år som for 15 år siden begynte å bli syk, bena hovnet veldig opp og jeg fikk et forferdelig rødt utslett som jeg nå vet et Urtucaria , jeg begynte å få veldig mye frysninger og ble syk av fysisik aktivitet ( influensa syk) og ble bare dårlige og dårligere, men min lege tenkte det var psykisk/ og det trodde nesten jeg også fordi jeg jobbet masse og hadde en lite gøyal sjef.. Jeg kom til min lege som heldigvis hadde vikarlege den dagen, og da ble jeg sendt rett til spesialisthelsetjenesten og ble lagt inn på Betania, og deretter sendt til blodavdeling for å gjennomføre benmargsprøve ( som var fin. Senkning var på 116 og HB på 10. Jeg bel utredet en masse og ble sendt til rikshospitalet. Det endte med diagnosen "primær sjøgren" og "sekundær HyperGammaglobulinemi". jeg har levd med Cøliaci i mange år også - men uten plager da jeg går på diett. Jeg vet jeg har noe med blodplatene og jeg har en IGG på 28, det er nesten det dobbelt av so er normalt nivå.
Jeg føler meg veldig mye dårlig men klarer meg greit i jobb når jeg går på kortisontabeletter - for det hjelper veldig mot utslitthet.
og jeg syntes det tar toppen v sykdomfølelsen. Vel, mitt spørsmål er følgene: Jeg googlet IGG ( det er jo den som fører til Hyper gamma...) Når jeg så er på kontroll på Sykehuset og spør legen om hva denne høye IGG vil gjøre med kroppen min på sikt - så kan hun ikke svare?? jeg har de siste 3 årene ikke hatt senkning under 80, og har en blodprosent på ca 10/11 ( som ikke skyldes jernmangel. Er det noen blodprøver du syntes jeg burde ta eller har du et råd om hva jeg skal spørre om på neste kontroll. Jeg vet at jeg må leve med Sjøgren( jeg holder meg i passe fysisk aktivitet),men jeg syntes det er skikkelig ekkelt med den HyperGammaglobulina. Hva vet du IGG og dens "jobb" i blodbanen? Kan IGG komme på et normalt nivå igjen?

På forhand takk for svar. Hilsen kvinne 54

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! En type av immuncellene våre, lymfocytter, produserer såkalte antistoffer eller immunglobuliner. Disse er med på å bekjempe bakteriell angrep mot kroppen. Antistoffer er karakterisert av at de er spesifikke, dvs en type virker mot en bestemt del av bakterien. Således finnes det et stort antall av ulike antistoffer i kroppen. En slik type kalles gammaglobuliner og de har du for høy produksjon av. Om det foreligger kun en spesifikk type i stort antall, såkalt monoklonal, kan det tale for benmargskreft. Dette ville du ha visst. Derfor har du en tilstand med et høyt antall gammaglobuliner. Polyklonal hypergammaglobulinemi sees blant annet ved kroniske betennelsestilstander som leddgikt, levercirrhose og autoimmune sykdommer. Har Betannien og Rikshospitalet utredet deg nærmere for dette? Leddgigt mm? Sjøgren kan i seg selv gi forhøyete verdier. Således har du forklaringen allerede. Det er ikke farlig i seg selv å gå med forhøyede verdier av antistoffer. Det er mere som et utrykk for at immunforsvaret er for aktivt enn normalt. Det er mange tilstander som gir dette uten at det skaper økt risiko. Kortison brukes som generell behandling der immunforsvaret er for aktivt. Det er ingen spesifikk behandling. Jeg ville ikke bekymret meg for at verdien er forhøyet eller evt senkomplikasjoner.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn