AC-ledds artrose

Spørsmål

Kjøre på eller veldig forsiktig?

Ved diagnose AC- Artrose i skulder moderat slitasje, pga feil løfteteknikk i trening. Fikk jeg beskjed av almennlege at det bare var å kjøre på med alt så ikke gjorde vondt. En evt skulderoperasjon senere fikset alt å en ente bare opp med litt rar anatomi. Kiropraktor vil helst at jeg ikke jobbe i et yrke hvor jeg løfte å må hele tiden være forsiktig for å utsette evt operasjon så vil gjøre det dårligere å må unngås. Så skal jeg kjøre på eller være svært forsiktig for å spare på leddet mest mulig. Jobbe i butikk med ansvar for lager å har ikke lyst å gjøre annet en jobbe smartere med hjelpemiddler for å redusere løft. Har strikkøvelser å alt.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Du er altså en fortsatt ung mann som har hatt plager med artrose i AC-leddet (skulderen). Du har blitt operert for dette med god effekt, men er usikker på hvor hardt du kan/bør belaste skulderen. Din allmenlege har sagt "kjør på", men sdin kiropraktor ønsker at du skal være forsiktig. Du har en jobb som innebærer løft, men hvis jeg forstår deg korrekt, kan du hjelpe til med hjelpemidler.

Det finnes ikke noe fasitsvar på ditt spørsmål, et sikkert svar på dette har vi dessverre ikke. Men med tanke på din relativt unge alder, og belastende yrke, vill jeg forsøkt å være litt forsiktig. Generelt sier vi at trening og VARIERT bevegelse som ikke gjør vondt er bra. Bevegelser som gjentas igjen og igjen over lang tid bør du forsøke å gjøre noe med, selv om det ikke gjør vondt. Dette er typisk bevegelser man gjør i jobbsammenheng, eller om man pusser opp hjemme for eksempel (maling etc). Benytt deg av det du kan av hjelpemidler, men du trenger ikke spare deg når det gjelder trening med strikk og lignende så sant det ikke er smertefullt. Jeg kan ikke vurdere om du bør forsøke å finne andre jobber ut fra hva du forteller, det må behandlende lege som kjenner hele sykehistorien vurdere, gjerne i samråd med en fysioterapeut. Det hender, men det er ikke ofte vi anbefaler å bytte jobb, så sant det er mulig med noe tilrettelegging og i hvert fall så lenge du er smertefri i arbeidet.

Den som vet det beste svaret på dette spørsmålet, er nok imidlertid han/hun som opererte deg. Du kan jo forsøke å få en uttalelse av kirurgen? Det høres imidlertid ut som du er godt ivaretatt av kiropraktor. Det er meget bra, og viktig at du fortsetter å trene med strikk. Alle som er skulderoperert bør vurderes og rådgives av en fysioterapeut, ikke bare en kiropraktor. Du har kanskje vært hos en, men hvis ikke ville jeg snakket med fastlegen om dette.

Håper dette var til nytte, lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-