Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Potensiell benskjørhet

Spørsmål

Jeg datt på trappa ute og var i lufta før jeg traff trinnet med ryggen der bh'en sitter. Etter en mnd var jeg i rønken pga store smerter i ryggen bare jeg løftet armene. Dette er svaret fra rønken: Thoracalcolumna Degenerative forandringer. Lett sammenfalt øvre debutplate på enkelte virvelkanter øvre del av thoracalcolumna. Dette kan tyde på osteoporotisk sammenfall av virvlene. Lettgradig høyrekonveks skjevhet i thoracalcolumna. Slutt. Hva betyr dette og hvorfor tror radiolog at det kan være benskjørhet?

Kvinne 47
Svar

Hei!


Røntgen viser slitasjeforandringer i denne delen av ryggen din. Noen av ryggvirvelene er litt nedtrykket, på en måte man gjerne ser ved redusert styrke i knokkelen, feks ved benskjørhet. diagnosen benskjørhet stilles ved egne bentetthetsmålinger. Forhør deg med fastlegen om det kan være lurt å sjekke opp i dette. Det anmerkes også en liten svai i den avbildete delen av ryggen, men det har ingenting med plagene dine å gjøre, og må regnes som et tilfeldig funn.


Slike sammenfall kan gjerne oppstå ved slike skader du beskriver, og spesielt utsatt for små brister er man hvis det foreligger benskjørhet. Det kan gå mange uker etter skaden før man opplever en gradvis bedring. 


Lykke til!