Potensiell benskjørhet

Spørsmål

Jeg datt på trappa ute og var i lufta før jeg traff trinnet med ryggen der bh'en sitter. Etter en mnd var jeg i rønken pga store smerter i ryggen bare jeg løftet armene. Dette er svaret fra rønken: Thoracalcolumna Degenerative forandringer. Lett sammenfalt øvre debutplate på enkelte virvelkanter øvre del av thoracalcolumna. Dette kan tyde på osteoporotisk sammenfall av virvlene. Lettgradig høyrekonveks skjevhet i thoracalcolumna. Slutt. Hva betyr dette og hvorfor tror radiolog at det kan være benskjørhet?

Kvinne 47

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Røntgen viser slitasjeforandringer i denne delen av ryggen din. Noen av ryggvirvelene er litt nedtrykket, på en måte man gjerne ser ved redusert styrke i knokkelen, feks ved benskjørhet. diagnosen benskjørhet stilles ved egne bentetthetsmålinger. Forhør deg med fastlegen om det kan være lurt å sjekke opp i dette. Det anmerkes også en liten svai i den avbildete delen av ryggen, men det har ingenting med plagene dine å gjøre, og må regnes som et tilfeldig funn.


Slike sammenfall kan gjerne oppstå ved slike skader du beskriver, og spesielt utsatt for små brister er man hvis det foreligger benskjørhet. Det kan gå mange uker etter skaden før man opplever en gradvis bedring. 


Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-