Benskjørhet

Spørsmål

Hei.. Jeg er en kvinne på 56 år, normalvektor sonetter eget initiativ fikk påvist benskjørhet med lav kalk masse i ryggen. Lege anbefaler medisinsk behandling. Jeg har i kort tid forsøkt Alendronat tabletter, men sluttet, da jeg fikk veldig muskelverk. Jeg har fibromyalgi, er i full jobb og tar ingen medisiner. Nå har jeg fått tilbud om Aclasta injeksjon som skal vare ett år, men er skeptisk når jeg leser om dette. Er dette en kreftmedisin, og gir den mye bivirkninger? Må jeg ta denne giften inn i kroppen, og hva gjør den ev med meg? Har ikke hatt noen brudd annet enn ribbein ved kraftige fall.....Tar kalk...

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Det vil være viktig å først sikre at diagnosen er riktig. Et tilfeldig røntgenbilde av ryggsøylen er ikke i seg selv ikke alltid tilstrekkelig.


Aclasta er ingen kreftmedisin, men virker på samme måten som Alendronat, men man trenger kun å gi medisinen 1 gang i året. Birvirkningsprofilen er også lik som Alendronat, men bivirkningene pleier ikke å vare lenge, og har en tendens til å bli mindre uttalt for hver gang man får medisinen.


Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn