Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Benskjørhet

Spørsmål

Hei.. Jeg er en kvinne på 56 år, normalvektor sonetter eget initiativ fikk påvist benskjørhet med lav kalk masse i ryggen. Lege anbefaler medisinsk behandling. Jeg har i kort tid forsøkt Alendronat tabletter, men sluttet, da jeg fikk veldig muskelverk. Jeg har fibromyalgi, er i full jobb og tar ingen medisiner. Nå har jeg fått tilbud om Aclasta injeksjon som skal vare ett år, men er skeptisk når jeg leser om dette. Er dette en kreftmedisin, og gir den mye bivirkninger? Må jeg ta denne giften inn i kroppen, og hva gjør den ev med meg? Har ikke hatt noen brudd annet enn ribbein ved kraftige fall.....Tar kalk...

Svar

Hei!


Det vil være viktig å først sikre at diagnosen er riktig. Et tilfeldig røntgenbilde av ryggsøylen er ikke i seg selv ikke alltid tilstrekkelig.


Aclasta er ingen kreftmedisin, men virker på samme måten som Alendronat, men man trenger kun å gi medisinen 1 gang i året. Birvirkningsprofilen er også lik som Alendronat, men bivirkningene pleier ikke å vare lenge, og har en tendens til å bli mindre uttalt for hver gang man får medisinen.


Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-