Smerter i hofte, lår og kne

Spørsmål

Hei. Jeg er en kvinne på 53 år. Jeg har i lengre tid (mange måneder)hatt verkende smerte foran hofte og nedover lår foran og inni kneet. Jeg går mye, men smertene merkes bare når jeg er i ro. Er også plaget når jeg ligger på sofaen eller i sengen. Hva kan dette være?

Kvinne 53

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!


Smerter i hofte, lår og kne kan ha mange ulike årsaker og de fleste av disse er heldigvis ikke farlige, men kan gi en del plager i hverdagen. 

De vanligste årsakene til at slike smerter oppstår er pga. betennelser i ledd, muskulatur, eller sener. Årsaken til en betennelse kan være flere - blant annet skader, infeksjoner, overbelastning, slitasje og et unormalt gangmønster. Det høres ikke ut som du har skadet benet ditt og en infeksjon er også usannsynlig når smertene har vedvart så lenge, så det kan dreie seg om en form for overbelastning/feilbelastning eller slitasje.

Andre årsaker kan være utslett/hudplager, endret blodforsyning, nerveinnklemming og en rekke andre sjednere tilstander.


For å kunne stille en sikker diagnose må man undersøke musklene og leddene som er vonde. Legen vil typisk se etter hevelse, teste bevegelighet og kraft og kjenne etter vonde områder i benet. I noen tilfeller bestille supplerende undersøkelser som røntgen/MR og/eller blodprøver. Noen ganger er det også aktuelt å henvise til behandling hos fysioterapeut, evt. spesialist i muskel/skjelettsykdommer. Jeg anbefaler derfor at du tar opp dette med din fastlege slik at man kommer i gang med utredning og behandling. Lykke til og god bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn