Svaret må bli det samme

Spørsmål

Hei igjen!
Jeg er 52 år gammel mann norsk statsborger ,røyker ,jeg har sendt noen CT bilder til deg men sa bildene er dårlig og ,ingen i familie som har /hatt lunge kreft jeg hadde aldri det heller men jeg røyker ca 20 cigaretter hver dag.ingen som har henvist meg for å ta CT ,det er bare meg som vil gjøre det. Jeg har ikke vondt i bruste eller hoster , Radiolog i Marokko sa jeg har 3 knuter i lunge 1 måler 5mm andre 6mm tredje 6mm
Han sa de kan vare der fra før eller noe annet .
Nå, jeg sender deg noe CT bilder kanskje du ser noe det (Nodule )
Er det lurt å ta pt scan ?siden dem er små kan pt scan viser de?
Kan du se på bildene å fortell meg hva skal jeg gjøre?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

jeg kan ikke si noe spesielt annet enn jeg svarte i det forrige svaret her:

www.lommelegen.no/legesvar/nodul-i-lungen-vanlig-men-skal-følges-opp

Som jeg sa sist så er ikke disse bildene du vedlegger av en slik kvalitet at man kan si noe. For å komme med et sikkert utsagn må man ha hele serien av bilder. Mobilbilder av en skjerm eller filmark kan dessverre ikke brukes. Jeg ser at det er noe som ligner på en nodul, men noe mer kan jeg ikke si.

PET skal ikke og kan ikke brukes til å følge opp dette. Til det er nodulene for små. Dessuten skal det ikke brukes til slik kontroll. Jeg vet at det finnes steder man kan få utført PET mot å betale selv, men det vil jeg ikke råde deg til. Det vil ikke gi noe mer.

Mitt beste råd til deg er at du kontakter en lege som henviser deg til CT-kontroller av dette som jeg nevnte sist. Du må ha en lege som henviser deg, du kan ikke få slike kontroller på egen hånd. Muligens kan du det i Marokko, men det bør du ikke gjøre - dette skal følges av en lege som vet hvordan man skal følge opp.

Jeg ser forresten at du bruker Metformin, og da kan du ikke uten videre få kontrast på CT. For å ikke skade nyrene må en stoppe Metformin 2 dager etter CT med kontrast. Det er derfor viktig at undersøkelsene gjøres riktig og ikke unødvendig.

mvh

Bjørn Løndalen
Røntgenlege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn