image: Stive ankelledd

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stive ankelledd

Spørsmål

Hei, opplever tidvis at ledd i ankler stivner og blir vonde. Kommer veldig merkbart etter fysisk aktivitet og deretter hvile, etter kjapp gåtur eller joggetur, slapper av en liten time eller to, deretter så stivner det totalt og blir smertefullt ved bevegelse. Sliter da for eksempel med å gå i trapper. Går gradvis over jo mer en klarer å bevege seg, tilbake til «full» bevegelighet og smertefri.

Stivner også når jeg sitter lenge rolig men ikke i den grad. Sykler mye, men da oppleves ikke dette. Vet at muskulatur i anklene ikke er den beste etter mange år med bare sykling, men disse smertene er ikke de samme som når en blir støl.

Har også tiltatt "med åra".

Tror jeg har ett normalt kosthold, dog uten kosttilskudd av noe slag. 181cm høy, vekt 82-84kg. Lurer på hva dette kan være, evt om en bør prøve noe tilskudd av noe slag for å "smøre" ledd?

Mann 45
Svar

Hei!

Ut fra et ortopedisk perspektiv, ville jeg ha sjekket om det forelå en grad av slitasje i anklene dine. Hvis det ikke finnes noen mekanisk årsak til symptomene dine, kunne det gjerne vært en idé å få undersøkt at det ikke forelå en betennelse i leddene.

Hvis det ikke skulle være napp på noen av disse utredningene, kunne man gjerne forsøkt å snakke med en fysioterapeut. Generelt er det vanskelig å finne god dokumentasjon for at noen medisiner kan "smøre" ledd, og den effekten man opplever kan oftest tilskrives placebo.

Lykke til!

Illustrasjonsfoto øverst: mansong suttakarn / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-