Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i mage og funn på MR

Spørsmål

Har tatt mr av abdomen og bekken for å se etter endometrioseforandringer. Har kroniske smerter hs magen som forrverres etter syklus i flere år. Smertene kjennes dypt inne i magen og det kjennes som det svir og brenner. Fikk med meg bildene på cd fra rtg.senter. har fått brev fra legen som henviste meg at rtg.senter ikke fant noe unormalt på bildene. Men jeg vil gjerne vite hva den mørke flekken på bilde 9/24 som er inni markeringen er? Har kikket på bildene og blir nysgjerring. Flekken dukker opp på et bilde og går ikke videre på bildene før og etter så jeg lurer på om dette kan ha noe med smertene å gjøre da det ligger i det området der smertene kommer fra. Kan dette være endometriose på tarmen?
Målte diameter på den mørke flekken i programmet fra rtgsenter og den er 6mm i diameter.

Er litt i den situasjonen at jeg kanskje må finne meg i å ha smerter hele tiden med forverring hver fjerde uke etter syklusen, men jeg vil gjerne ha svar på de tingene jeg kan få sjekket ut. Bør sikkert stole på at alt er i orden men når den verste uka kommer med smerter blir jeg utålmodig og liker ikke tanken på at jeg må fortsette å ha det sånn. Jeg har lastet opp bilde 8,9 og 10 i serien. Hele serien blir for tung å laste opp. Måtte bruke screenshot for å få lagret et og et bilde så kvaliteten er ikke helt topp, men jeg håper det er tilstrekkelig til at jeg kan få svar.

Svar

Hei,

Dette er nok ikke endometriose. Det du ser ligger i tarmen, i tykktarmens oppadgående del (Colon Ascendens). Dette kan være luft i tarmen eller eventuelt avføring. Både luft og avføring kan gi et meget mørkt signal på MR.

Jeg sier ikke at du ikke kan ha endometriose i tarmen, men det er relativt sjelden. Akkurat hva som ligger bak dine smerter er vanskelig å si. Det er dessverre slik at magesmerter er noe av det som er vanskeligst å finne ut av, fordi det er så mange "systemer" som er innblandet.

I ditt tilfelle med menstruasjonssmerter vil jeg nok tro at dette er koblet til menstruasjon, men det er likevel ikke sikkert at vi kan finne noe galt på bilder.

Jeg kan ikke si så mye mer om dette, men det du ser på bildene er enten luft eller avføring i tarmen.

Ha en god dag!

mvh

Bjørn Løndalen
Røntgenlege

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-