Albuesmerter etter bicepstrening

Spørsmål

Hei, jeg har veldig vondt i venstre underarm og albue(er høyrehendt). Dette startet med at jeg gjorde noen helt vanlige biceps øvelser (som jeg ikke har gjort på lenge). Fikk da "gangsperr" i muskel rundt albuen. Forventet at dette ga seg etter noen dager, men det gjorde det ikke. Etter flere uker nå er det fortsatt vondt og blitt litt verre. Jeg er noe bedre i armen om morgenen enn om kvelden. Spørsmålet er da om dette kan gå over av seg selv all den tid det ikke har gjort det til nå ? Bør jeg holde armen helt i ro med noe støttebind (som om den var gipset) eller er det bedre å holde den i bevegelse ? Kan/bør jeg ta noe betennelsesdempende ?

Mann 48

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmål!

Du har altså vedvarende smerter over flere uker i albue/underarm i etterkant av bicepsøvelser. Du nevner ingenting om endret utseendet av musklebuken til biceps, blodutredelser eller nedsatt kraft, slik at jeg anser sannsynligheten for avrivning av biceps' nedre senefeste som lav. Det er likevel en svært viktig diagnose å utelukke, og jeg anbefaler deg derfor å oppsøke fastlegen din som kan verifesere at senen er på plass. 

Det mest sannsynlige er nok at du har en muskulær overbelastning/senebetennelse (tendinopati). Behandlingen da kan være å justere ned belastningen en periode, men sjelden helt avlastning i støttebind da man som regel profiterer på å opprettholde enkel bevegelse. Betennelsesdempende medisin som Ibux, Voltaren, Naproxen o.l kan være aktuelt i 1-2 uker. 

God bedring!


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn