Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Albuesmerter etter bicepstrening

Spørsmål

Hei, jeg har veldig vondt i venstre underarm og albue(er høyrehendt). Dette startet med at jeg gjorde noen helt vanlige biceps øvelser (som jeg ikke har gjort på lenge). Fikk da "gangsperr" i muskel rundt albuen. Forventet at dette ga seg etter noen dager, men det gjorde det ikke. Etter flere uker nå er det fortsatt vondt og blitt litt verre. Jeg er noe bedre i armen om morgenen enn om kvelden. Spørsmålet er da om dette kan gå over av seg selv all den tid det ikke har gjort det til nå ? Bør jeg holde armen helt i ro med noe støttebind (som om den var gipset) eller er det bedre å holde den i bevegelse ? Kan/bør jeg ta noe betennelsesdempende ?

Mann 48
Svar

Hei og takk for spørsmål!

Du har altså vedvarende smerter over flere uker i albue/underarm i etterkant av bicepsøvelser. Du nevner ingenting om endret utseendet av musklebuken til biceps, blodutredelser eller nedsatt kraft, slik at jeg anser sannsynligheten for avrivning av biceps' nedre senefeste som lav. Det er likevel en svært viktig diagnose å utelukke, og jeg anbefaler deg derfor å oppsøke fastlegen din som kan verifesere at senen er på plass. 

Det mest sannsynlige er nok at du har en muskulær overbelastning/senebetennelse (tendinopati). Behandlingen da kan være å justere ned belastningen en periode, men sjelden helt avlastning i støttebind da man som regel profiterer på å opprettholde enkel bevegelse. Betennelsesdempende medisin som Ibux, Voltaren, Naproxen o.l kan være aktuelt i 1-2 uker. 

God bedring!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-